Presidentti Donald Trumpin entisen kansallisen turvallisuuden neuvonantajan Michael Flynnin tuomion julistamista on lykätty. Lykkäystä edelsi tuomarin poikkeuksellinen ryöpytys Flynniä kohtaan.

Flynn vastaa oikeudessa syytteisiin valehtelemisesta liittovaltion poliisille FBI:lle. Flynn on myöntänyt valehdelleensa venäläisviranomaisten kanssa käymiensä keskusteluiden sisällöstä FBI:lle vain päiviä Donald Trumpin valtaannousun jälkeen. Flynn on myös myöntänyt toimineensa Turkin hallituksen lobbarina vaalikampanjan aikana ilmoittautumatta ulkovallan edustajaksi. Tästä häntä ei kuitenkaan syytetä.

”Tämä on vakava rikkomus. Korkea hallituksen virkamies lausumassa perättömiä liittovaltion poliisille Valkoisessa talossa”, tuomari Emmet Sullivan sanoi Flynnille.

”Olit rekisteröimätön ulkovallan edustaja samalla kun palvelit presidentin kansallisen turvallisuuden neuvonantajana. Tämän voi katsoa halventavan kaikkea mitä lippumme edustaa – ja voi katsoa, että sinä myit maasi”, Sullivan jatkoi shokeeraten Flynnin läheiset istunnossa.

“En piilottele inhoani rikoksiasi kohtaan.”

Sullivan suostui myöhemmin lykkäämään tuomion julistamista siihen, että Flynn on ehtinyt saattaa päätökseen yhteistyönsä Robert Muellerin Venäjä-tutkinnan kanssa.

Tuomari Sullivan joutui median mukaan myöhemmin pehmentelemään esittämiään näkemyksiä. Hän joutui muun muassa myöntämään, että Flynn lopetti työnsä Turkin hallitukselle marraskuussa 2016, eli ennen kuin hänestä tuli presidentin neuvonantaja.

Tiistaina tapahtui muutakin: presidentti Donald Trump ja hänen lapsensa suostuivat lakkauttamaan säätiön, jota syyttäjän mukaan käytettiin heidän oman taloudellisen etunsa tavoitteluun.

Lähteet: Politico, Guardian, CNN

LUE MYÖS: Trumpin twiitti järkyttää: ”Kuulostaa enemmän mafiapomolta kuin USA:n presidentiltä”