Keskustan puheenjohtajakilpa on saamassa vauhtia ensi viikon alussa, kun asikkalalainen ensimmäisen kauden kansanedustaja Hilkka Kemppi, 31, ilmoittaa hyvin todennäköisesti lähtevänsä mukaan kisaan.

Toistaiseksi kisaan lähteneet kärkiehdokkaat eli Uudenmaan Antti Kaikkonen ja Lapin Katri Kulmuni saavat siis haastajan Päijät-Hämeestä.

LUE MYÖS: Yllätyskäänne: ”Valtava myrsky kentältä” – Nouseva keskustalainen harkitsee Kaikkosen ja Kulmunin haastamista

Kempin ilmoituksen tiellä on enää yksi muodollisuus: hän tarvitsee oman piirinsä eli Päijät-Hämeen keskustan piirihallituksen tuen. Piirin puheenjohtaja Jukka Mölsä kertoo Talouselämälle kannattavansa Kempin ehdokkuutta.

Talouselämä kysyi myös muiden piirihallituksen jäsenten kantaa. Kaikki eivät ehtineet vastata, mutta kukaan ei ainakaan sanonut vastustavansa Kemppiä.

”Kärkölä kuittaa ja kannattaa Hilkkaa. Nuorta ja raikasta uutta naamaa näkyville”, Kärkölän keskustaa edustava Merja Korhonen vastaa.

Koko piirihallituksen tuki puuttuu vielä, mutta Mölsän mukaan koko hallitus voi tehdä päätöksen puhelinkokouksessa hyvinkin nopeasti. Kemppi tarvitsee tukipäätöksen, koska ilman sitä hän ei pääsisi mukaan keskustan 10. elokuuta alkavalle puheenjohtajakiertueelle, jossa ehdokkaat käyvät väittelemässä piirijärjestöjen tilaisuuksissa.

Kemppi on luottavainen siihen, että hän saa puheenjohtajakierrokselle tarvittavan tuen puoluekoneistolta.

”Pohjois-Pohjanmaan piiristä on myös tukea”, hän sanoo.

Pohjois-Pohjanmaan piirin puheenjohtaja Jussi Ylitalo toivoi keskustan äänenkannattajassa Suomenmaassa eilen keskiviikkona, että puheenjohtajakisaan tulisi kolmas ehdokas.

Kempin harkinta tuli yllätyksenä, sillä hän on aiemmin kertonut olevansa kiinnostunut vain keskustan varapuheenjohtajuudesta.

”Nyt viimeisten päivien valtava myrsky nimenomaan keskustan kentältä, sellaista turhautumista ja kokemusta siitä, että ihmiset kaipaavat jotain uutta, ei hallituksen istuvia ministereitä, se on käynnistänyt tämän pohdinnan”, Kemppi kertoi Uudelle Suomelle tänään.

LUE MYÖS:

Näkökulma: Antti Kaikkonen kärsii Nuorisosäätiön töhnästä

Mikä erottaa Katri Kulmunia ja Antti Kaikkosta? – Juha Sipilä on näkemyksissään seuraajaehdokkaitaan jyrkempi