34 000 jäsenen Sähköliitto liittyy PAU:n tukilakkoilijoiden joukkoon. Sähköliitto ilmoitti tukitoimista tiistaina sen jälkeen, kun Postin työkiistan sovitteluesitys kaatui.

Sähköliitto on päättänyt tukea Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU:n lakkoa tukitoimilla seitsemässä posti- ja logistiikkakeskuksessa kuudella paikkakunnalla. Tukilakot alkavat maanantaina 25. marraskuuta kello 6 ja päättyvät sunnuntaina 8. joulukuuta kello 24.

Tukitoimet koskevat energia-, ICT- ja verkostoalan (002), sähköistys- ja sähköasennusalan (005), huolto- ja kunnossapitoalan (010) työehtosopimusta sekä Teknologiateollisuus ry:n ja Teollisuusliitto ry:n välisen työehtosopimuksen ns. vihreää kirjaa noudattavia Sähköliiton jäseniä. He työskentelevät postin tai pakettien jakeluun, käsittelyyn tai eteenpäin välittämiseen liittyvissä tehtävissä.

”Tukilakkoon osallistuville Sähköliiton jäsenille maksetaan lakon ajalta 200 euron suuruinen lakkoavustus lakkopäivää kohden ensimmäisestä tukilakkopäivästä lähtien”, Sähköliitto kertoo tiedotteessaan.

Lakkoavustus on korkea. Aiemmin tänä syksynä huomiota herätti Sähköliiton vastaava korvaus liiton omaan lakkoon osallistuneille. LUE LISÄÄ:

Posti- ja logistiikkakeskukset, joita tukilakko koskee, ovat: Postikeskus Tampere, Pasilan postikeskus, Vantaan logistiikkakeskus, Kuopion Postikeskus, Oulun Postikeskus, Liedon logistiikkakeskus, Posti Oy Rahtiterminaali Vantaalla.

LUE MYÖS: