Lupauksia Ylen välittämistä verkkokonserteista on livahtanut julkisuuteen liian aikaisin. Näin kommentoi klassisen musiikin tuottaja Osmo Tapio Räihälä Yleisradiosta. Kuvaa tulee silloin, kun kamerat saadaan saliin.

Ja ne saadaan vihdoin saliin keskiviikkona 31. lokakuuta. Räihälä lupaa Ylen konserttitaltioinnin nettiin Radion Sinfoniaorkesterin keskiviikkosarjan tulevasta konsertista 31.10.

Jatkossa verkkolähetyksiä alkaa tulla kerran kuukaudessa RSO:n kausikorttiohjelman puitteissa aikataulussa. Muutoin saattavat sivut kaatua.

SibaTV on taas Sibelius-Akatemian pilottihanke, jonka toimintamalleja on testattu jo vuoden verran. SibaTV:tä ei ole mainostettu laajasti, sillä verkossa on välitetty Sibelius-Akatemian omia konsertteja ja arts management -luentoja lähinnä opiskelijoiden tarpeisiin. Tarkoituksena on myös ennakoida Helsinkiin rakennettavan musiikkitalon kanssa tehtävää yhteistyötä.

Kolmihenkisen verkkokuvaustiimin tuottaja Matti Jordman kertoo, että musiikkitalon pienemmät salit saadaan Sibelius-Akatemian käyttöön. Isot salit on tietenkin varattu RSO:lle ja Helsingin Kaupunginorkesterille. Sibelius-Akatemian salien käyttö tulee kuitenkin olemaan aktiivista.

Toiveissa on, että yhdestä tarkkaamosta voitaisiin ohjata saleihin mahdollisesti asennettavia robottikameroita ja siten taltioida ja välittää sujuvasti verkossa eri saleissa pidettäviä konsertteja.

Verkkokonsertteja taltioidaan tässä vaiheessa Sibelius-Akatemian kamarimusiikki- ja konserttisaleista eduskuntatalon kupeessa noin kerran viikossa. Feeniks-klubin toimintaakin on viritelty verkossa välitettäväksi.

Tulevaisuuden visiona on myös luoda nettiin enemmänkin vuorovaikutteista toimintaa. Ensi keväälle on muun muassa ideoitu koululaiskonsertteja, joihin oppilaat pääsisivät itse vaikuttamaan.