Saunayhtiö Harvia on Helsingin pörssin vuoden kovimmista nousijoista kiinnostavin, arvioi sijoituskirjailija ja yrittäjä Merja Mähkä.

”Kurssista on tullut vähän ilmoja pihalle, mutta yhtiöllä menee edelleen tosi kovaa. Se on aika mainioissa ostohinnoissa.”

Johtaja Samu Lang Aktiasta nostaa esiin ”kauniisti kehittyneen” Marimekon.

”Listalla on myös muutama selvä käänneyhtiö, kuten Nurminen Logistics, Boreo, Trainer’s House ja Tecnotree. Näillä yhtiöillä on uutta alla, ja se näkyy”, Osakesäästäjien toimitusjohtaja Victor Snellman sanoo.

Ylimääräisen ”touhutonnin” Snellman laittaisi nyt säännöllisiin etf- ja indeksirahastoihin tai vaihtoehtoisesti koulutukseen, Lang puolestaan Kiinan A-osakemarkkinoille.

”Tämä on spekulanteille”, Lang korostaa.

Nokian peruttu osinko olisi todellinen yllätys

Osinkoyllättäjistä Mähkä nostaa esiin Valmetin.

”Sieltä on hyvin todennäköisesti tulossa jälleen osingonnosto. Liekö jo kymmenes, mutta mones putkeen. Valmet jää monesti tutkan alle, ja ansaitsisi enemmän mainintoja hienona yhtiönä.”

Osakesäästäjien Snellman innostuu tärpistä. Hänen mukaansa viime hetken yllättäjiksi voisivat kuoriutua Keskon, Puuilon, Tokmannin tai Orthexin kaltaiset koronahyötyjät.

”Ihan huippu osinkoyllätys voisi olla, jos Nokia maksaisi vihdoin vuonna 2019 perutun osingon”, Snellman lisää.

Aktian Lang kehottaa osingonmetsästäjää ostamaan useampaa yhtiötä. Näin on mahdollista synnyttää mahdollisimman tasainen osinkovirta.

”Ja yhtiöitä, jotka eivät ole niin syklisiä, vaan tekevät hyvää tulosta. Vaikka vähän kallis, Elisa on ihan hyvä esimerkki tähän tarkoitukseen.”

Merja Mähkä pyrkii laittamaan osingot saman tien pörssiin käteiskassan sijaan.

”Yritän kasvaa sijoittajana siihen pisteeseen, että saisin sotakassan pois. Kun tulee hyvä tilanne, ottaisin vipua tilalle. Viime vuosina on ollut vähän rimakauhua, kun markkina on koko ajan niin korkealla.”

Katso kaikki Markkinaraati-lähetykset täältä.

LUE SEURAAVAKSI: