Linnan juhlien vanhimmasta vieraasta, tammikuussa 102 vuotta täyttävästä mikkeliläisestä sotaveteraanista Hannes Hynösestä tuli suomalaisten puheenaihe itsenäisyyspäivänä.

-Tämä on harvinainen tilaisuus päästä tällaiseen juhlaan. Tämä oli ihan suorastaan yllätys minun elämässäni, koska minulla on tätä ikää. Enhän minä osannut odottaa tällaista juttua, mutta tosi on, että nyt minä olen täällä, Hynönen kertoi Ylen haastattelussa.

Hän muisteli samalla talvisodan alkua 75 vuotta sitten.

-Aamuteetä kun juotiin, niin minä kuulin, että jymähti kaukana. Minä sanoin, että ihan kuin olisi tykit jymähtänyt. Niinhän se kävi, että muutama sekunti, kun oltiin, niin tuli! Kranaatit tuli niin lähelle, että kuusen latvoista putosi hevosten päälle lumi.

Myöhemmin hän pyysi suorassa tv-lähetyksessä kirjailija Sofi Oksasta tanssimaan ja nousi samalla ilmiöksi sosiaalisessa mediassa.

-Hannes, 102v, tyhjensi lopullisesti pankin. Kävelykeppi toimittajalle, 70v nuorempi daami kainaloon ja parketille, kommentoi esimerkiksi tv-juontaja Aleksi Valavuori Twitterissä.

-Eihän tässä uskalla valittaa enää mistään tai koskaan. Köyhyyttä ja sotaa kokenut Hannes hymyili koko Suomen polvet veltoiksi, tviittasi puolestaan toimittaja Teppo Kuittinen.