Keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni haluaa muistuttaa, ettei keskustan kannatus nouse itsestään. Hän kuvailee puolueen kannatuksen laskua vakavaksi asiaksi, jonka muuttaminen vaatii kovaa työtä.

”Viestini on, että ”Jos keskusta nyt on yhden vuosisadan kestänyt, niin kyllä se pystyy itsensä uudistamaan myös tässä ajassa. Se luo minulle turvaa, mutta ei se automaatio ole”, hän kirjoittaa Facebookissa.

Lue lisää:

Kulmunin ulostulo liittyy kohuun, joka nousi hänen sanottuaan Helsingin Sanomien haastattelussa: ”voi olla, ettei keskusta nouse tästä”.

”Meidän kaikkien on tarpeellista muistaa, ettei puolueen kannatus ja luottamuksen palautuminen ole itsestäänselvyys. Liian usein kuulee sanottavan, että ”gallupithan nyt aina menevät ylös ja alas”. Tämä vakava aika vaatii nyt jokaisen keskustalaisen panosta ja kovaa työtä”, hän kommentoi nyt.

Lue seuraavaksi:

”Ei meidän tietenkään pidä rypeä tappiotunnelmissa, vaan on katsottava luottavaisesti tulevaan, mutta se onnistuu vain menneestä oppimalla, vahvasti aatteelliselta perustaltamme rakentamalla, katse tulevaisuudessa. Keskusta nousee kyllä, kansanliikkeemme tuhoa odottavat tulevat pettymään. Mutta itsestään se ei tapahdu”, Kulmuni jatkaa.

(Juttu jatkuu upotuksen alla.)

Keskustan tilanne on noussut puheenaiheeksi myös sen jälkeen, kun puolue sai lauantaina kaikkien aikojen huonoimman tuloksensa HS-gallupissa. Keskustan kannatus oli 11,1 prosenttia.

Lue myös:

Keskustan varapuheenjohtaja Petri Honkonen sanoi viikonloppuna Ilta-Sanomien haastattelussa, että puolueen kannattajat eivät ymmärrä, miksi keskusta on mukana nykyisessä hallitusyhteistyössä.

”Sitä viestiä ei ole saatu hallituksen vaikeasta ja vähän sekavastakin alkutaipaleesta johtuen läpi, Posti-sotku ja siihen liittyvät vaiheet lisäsivät hämmennystä entisestään”, hän analysoi.

Vihreiden konkaripoliitikko Osmo Soininvaara ennakoi jo lauantaina hallituspohjan saattavan muuttua nopeastikin.

”Voi olla, että aivan lähitulevaisuudessa keskustalta menee hermot, jos kannatuksen syöksyminen alaspäin jatkuu. Keskusta on neuvottomassa ja hätääntyneessä tilanteessa, mikä tekee siitä todella harmillisen hallituskumppanin”, hän kommentoi blogissaan.

Lue lisää: