Kuva: You Tube

Kauhajoen kouluampumatapauksessa on paljon viime syksynä sattunutta Jokelan tragediaa muistuttavia piirteitä. Nettipalstoilla ampujaksi veikkailtu henkilö on jättänyt ampumatapaukseen liittyen lukuisia kuva- ja videoviestejä, joissa hän esittelee asettaan. Kuvat ja videot ovat tyyliltään lähes identtisiä Jokelan surmaajan, Pekka-Eric Auvisen, ennen omaa tekoaan jättämän viestipaketin kanssa.

Ampujaksi epäilty ilmoittaa MySpace- profiilissaan kotipaikakseen Kauhajoen. YouTube-videopalvelu poisti sivuiltaan epäillyn profiiliin ja kaksi videota, joissa tämä ampuu. Mies oli jättänyt viestiksi Wumpscut-nimisen yhtyeen kappaleen sanat.

IRC-kanavilla kiertävässä epäiltyä koskevassa tietopaketissa on video, jossa mies epäilty ampuu kameraa kohti samantyyppisellä pistoolilla, kuin mitä Auvinen käytti Jokelassa. Kauhajoen ampujan aseeksi epäillään puoliautomaattista Walther P22 Target -pienoispistoolia. Ase on samaa kaliiberia kuin Auvisen Jokelan kouluammuskelussa käyttämä Sig Sauer Mosquito -pistooli.

Poliisi on vahvistanut tiedotustilaisuudessa, että Kauhajoen ammuskelussa on kuollut yhdeksän ihmistä, kertoo poliisi tiedotustilaisuudessaan. Poliisi epäilee, että kaikki ovat oppilaita. Varmuutta uhrien taustoista ei vielä kuitenkaan ole.

Poliisi vahvistaa, että ampuja on vahingoittanut itseään ja on nyt sairaalahoidossa.