Vappuaaton ilta ja yö on poliisin mukaan sujunut poikkeuksellisen rauhallisissa merkeissä koko Suomessa.

”Julkisilla paikoilla on ollut todella vähän ihmisiä liikkeellä. Rajoituksia ja kehotuksia on noudatettu todella hyvin”, poliisihallitus kertoo tiedotteessaan.

Minkään poliisilaitoksen alueella ei ole tähän mennessä havaittu poikkeusoloissa kiellettyjä yleisötilaisuuksia tai yleisiä kokouksia. Muitakaan isoja väenkokoontumisia ei illan ja yön aikana havaittu.

”Näin rauhallista vappua ei ole ollut 40-vuotisella poliisiurallani. Yllättää iloisesti, miten hyvin ohjeita ja rajoituksia on noudatettu ”, poliisitarkastaja Ari Järvenpää kommentoi.

Alustavien tietojen mukaan hälytystehtäviä on ollut merkittävästi vähemmän kuin viime vuonna vastaavana ajankohtana. Poliisin tietoon on tullut huomattavasti aiempia vuosia vähemmän pahoinpitelyjä yleisillä paikoilla. Ravintolat ovat poliisin tietojen mukaan noudattaneet rajoituksia.

Hälytystehtävät ovat Järvenpään mukaan painottuneet koteihin. Erityisesti metelin takia polisi on hälytetty paikalle poikkeuksellisen paljon. Tämän hetken tietojen mukaan kotiväkivaltaa ei tullut poliisin tietoon vappuaattona normaalista poikkeavalla tavalla.

Järvenpää toivoo ihmisiltä malttia myös tänään vappupäivänä. Vappupäivään kuuluu perinteisesti yleisötapahtumia ja ajanviettäminen yhdessä ulkona. Perinteisillä vappukokoontumispaikoilla ei tänä vuonna ole ohjelmaa, eikä niille ole syytä mennä pienemmälläkään porukalla.

”Vaikka ihmiset kokoontuisivat vain oman perheen kanssa pienenä ryhmänä, useista ryhmistä muodostuu äkkiä isoja satojen henkilöiden joukkoja. Toivomme, että hyvästä säästä huolimatta ihmiset malttaisivat edelleen noudattaa rajoituksia ja kehotuksia”, Järvenpää sanoo.

Lue seuraavaksi: