Perussuomalainen eduskuntaryhmä hajosi tiistaina 20 kansanedustajan ilmoitettua eroavansa. Uuden Uusi vaihtoehto -ryhmän puheenjohtaja on Simon Elo.

Alla kokonaisuudessaan hänen dramaattinen puheensa tiedotustilaisuudessa.

”Me 20 perussuomalaista kansanedustajaa olemme päättäneet erota perussuomalaisesta eduskuntaryhmästä ja perustaa oman eduskuntaryhmän. Ainakin toistaiseksi ryhmän nimi on uusi vaihtoehto. Ryhmä on myös valmis jatkamaan Sipilän hallituksen hallitusryhmänä, samalla ohjelmalla ja kokoonpanolla.

Tämä päätös todennäköisesti tuhoaa poliittisen uramme. Päätös jonka seurauksena meidät tuomitaan pettureiksi ja henkeämme uhataan. Teemme sen silti niin kuin hyvin näette, arvoisat median edustajat, selkein mielin ja oikeista syistä. Tänään emme ole poliitikkoja, vaan isänmaan asialla. Omatuntomme on puhdas. Tämä on äärettömän kova mutta loppujen lopuksi hyvin helppo päätös. Sillä tänään päätimme yhdessä, keitä me olemme.

Hyvät median edustajat, minulla on kaksivuotias poika. Minä haluan katsoa häntä silmiin myös jatkossa. En voi tehdä mitään sellaista, minkä kanssa en voi elää. En voi tehdä jotain sellaista, jonka kanssa en voi elää. Kysymys ei ole vain siitä, että Jussi Halla-aho valittiin puolueen puheenjohtajaksi, vaan niistä tahoista, jotka yhdessä puolueemme kaappasi. Minun tehtäväni on taistella niiden asioiden puolesta, joita minut tänne eduskuntaan – ja meidät 20 edustajaa – valittiin ajamaan, eikä murehtia omasta, meidän poliittisesta urastamme. Sitä, jonka puoli miljoonaa on vaaleissa antanut, sitä ei alle tuhat voi ottaa pois.

Halla-ahokin on sanonut, että hallitusohjelmaa noudatetaan. Kun hänen ryhmänsä ei siihen kyennyt, niin vastuumme isänmaalle on, että se toteutetaan. Toivon aika alkaa.”

Lue lisää:

Joukkopako: 20 perussuomalaista eroaa – uusi ryhmä valmis hallitukseen

He lähtevät perussuomalaisista – tässä koko nimilista