Kuluttajat haluavat hankkia päivittäistavarat "Siwaa isommista, mutta Prismaa pienemmistä" myymälöistä. Erityisesti lapsiperheen kannalta hyvässä asuinympäristössä päivittäistavarakaupat ja koulut ovat kävelyetäisyydellä.

Itsepalvelun lisääntymisen myötä henkilökohtaista palvelua arvostetaan entistä enemmän ja siitä ollaan valmiita maksamaan. Tiedot käyvät ilmi Kuluttajatutkimuskeskuksen tuoreesta tutkimuksesta, jossa kuluttajat kertoivat, millainen hyvä elinympäristö heidän mielestään on.

Kuluttajat haluavat asua kävelymatkan päässä metsästä ja peruspalveluista, jotta jokapäiväinen elämä olisi helppoa ja vaivatonta. Työmatkoihin ollaan valmiita käyttämään enemmän aikaa kuin asiointimatkoihin. Sopiva työmatka kestää enintään puoli tuntia.

Kotitalouden tyypistä riippuen hyvässä elinympäristössä painottuvat hieman erilaiset asiat. Aikuistalouden hyvässä elinympäristössä on rauhaa, väljiä omakotialueita ja hyviä palveluita. Eläkeläistaloudelle hyvässä elinympäristössä on vilkasta, mutta turvallista elämää ja hyvät palvelut kodin ympärillä.

Ihmisten toiveissa ihanteellinen elinympäristö on kaupunkimainen hyvine palveluineen, mutta metsät ja muut virkistysmahdollisuudet ovat lähietäisyydellä. Ilmastonmuutoskeskustelu näkyy tarinoissa toimivan joukkoliikenteen suosimisena.

Tutkimus tehtiin eläytymismenetelmää käyttäen. Eläytymismenetelmässä vastaajat kirjoittavat tarinat, joissa voi vapaasti kertoa ajatuksistaan ja näkemyksistään. Tutkimukseen osallistuvat eläytyivät erilaisiin elämäntilanteisiin, esimerkiksi keski-ikäiset pohtivat sitä, millainen olisi hyvä elinympäristö eläkeläiselle ja nuoret aikuiset sitä, millainen elinympäristö sopii lapsiperheille.