Me Naiset ja DNA tutkivat, millainen suomalainen nainen on yhteydenpitäjänä ja miten hän hoitaa sosiaalisia verkostojaan. Tutkimuksen toteutti TNS Gallup elokuussa 2008.

Tutkimuksen mukaan suomalainen nainen pitää yhteyttä tunnollisesti: 81 prosenttia vastaajista pyrki vastaamaan sähköposteihin ja tekstiviesteihin heti ne saatuaan. 76 prosenttia oli aina tai lähes aina tavoitettavissa, kun ystävät ja sukulaiset soittavat.

Naiset pitävät viikoittain yhteyttä keskimäärin 6,5 ihmiseen ja lähettävät keskimäärin 2,8 tekstiviestiä päivässä. Yksi prosentti naisista lähettää jopa yli 20 tekstiviestiä päivässä, kun taas 27 prosenttia ei yleensä lähetä viestejä päivittäin.

Tutkimus paljasti, että suomalaiset naiset voi jakaa neljään eri yhteydenpitäjätyyppiin.

Vastaajista 32 prosenttia oli tyypiltään sosiaalisia. He ovat jatkuvasti yhteydessä ystäviinsä ja perheeseensä niin kännykällä kuin sähköpostillakin. He ovat aina tavoitettavissa niin työ- kuin vapaa-ajan asioissa ja vastaavat tekstiviesteihin ja sähköposteihin heti ne saatuaan - myös työasioissa lomalta käsin.

Kotikeskeisiä tyyppejä oli melkein yhtä paljon, 31 prosenttia. He päättävät puhelimeen vastaamisesta vasta nähtyään, kuka soittaa, eivätkä vastaa työpuheluihin työajan jälkeen. He voivat mainiosti pitää kännykän suljettuna vapaapäivinään, ja nauttivat eniten rauhallisesta ajasta perheen parissa.

Ilman matkapuhelinta voisi elää 19 prosenttia. He ovat kännykkäriippumattomia. He käyttävät lankapuhelinta mieluummin tai yhtä mieluusti kuin kännykkää ja pitävät yhteyttä ystäviinsä ja sukulaisiinsa mielellään myös postikorteilla ja perinteisillä kirjeillä. Hekin voivat mainiosti pitää kännykkänsä suljettuna vapaapäivinä.

Nuorin ryhmä ovat nettiyhteisölliset. He kuuluvat useisiin nettiyhteisöihin ja löytävät uusia ihmissuhteita niiden kautta. He organisoivat koko elämänsä matkapuhelimen avulla ja käyttävät nettiä matkapuhelimella.

Tutkimuksessa oli 1200 talouden vastaajakanta ja kohderyhmänä olivat 18 vuotta täyttäneet naiset.