M/S Amorella

Viking Line on supistanut risteilijöidensä ravintola- ja keittiöhenkilökuntaansa rajusti koronapandemian vuoksi. Kun ei ole matkustajia, eivät ravintolatkaan ole auki.

”Matalasesongin aikana meitä on noin 25 henkilöä töissä ja kesällä yli 40. Tällä hetkellä olen täällä yksin”, sanoo M/S Amorellan ravintolapäällikkö Nanna Lahtinen.

Pääkylmäkkö Tiina Alajoki kertoo, että myös keittiössä mennään minimimiehityksellä.

”Yleensä meitä on noin 30 keittiössä, tällä hetkellä kahdesta kolmeen.”

Kun laivan muutakin henkilökuntaa on supistettu, keittiö- ja ravintolahenkilökunnan täytyy venyä myös muihin laivan tehtäviin.

”Hoidan esimerkiksi trukilla ajoa, toimin varastoapulaisena ja myös tietenkin messipiikana”, Alajoki luettelee.

Lue seuraavaksi: