Jääkiekkoliitto tiedotti torstaina palkitsevansa MM-kisoissa hopeaa voittaneen Naisleijonien joukkueen jokaisen pelaajan 7000 euron bonuksella. Alun perin Naisleijonien piti saada vain 5000 euroa pelaajaa kohden, joka hopeasta oli luvattu, mutta MM-finaalin poikkeuksellinen ratkaisu sai Jääkiekkoliiton muuttamaan hopeabonuksen kultabonukseksi.

Suomi ehti hetken aikaa juhlia maailmanmestaruutta, mutta Petra Niemisen tekemä jatkoaikamaali päädyttiin lopulta hylkäämään pitkän videotarkastelun jälkeen. Jenni Hiirikosken katsottiin syyllistyneen tilanteessa maalivahdin häirintään. Vastuussa maalin hylkäämisestä oli Manuela Kröger-Schneiderin johtamalla videotuomariryhmällä.

Niemisen maalin hylkäämistä on pidetty oikeusmurhana, koska Yhdysvaltain joukkueen maalivahti Alex Rigsby oli poistunut alueeltaan. Toisaalta Hiirikoski ei yrittänyt hidastaa vauhtiaan ja pyrkiä siten estämään törmäystä maalivahtiin.

- Kunnioitamme MM-kisojen lopputulosta samalla tiedostaen, että Naisleijonat oli MM-kotikisoissa todella lähellä historiallista MM-kultaa. Haluammekin palkita pelaajat tästä loistavasta suorituksesta. Uskon, että monen suomalaisen sydämessä Naisleijonat voitti MM-turnauksen, vaikka virallinen tulostaulukko toista kertookin, Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela sanoo Jääkiekkoliiton tiedotteessa.

Suomessa naisten maajoukkueen menestysbonukset maksaa Jääkiekkoliitto, jonka lisäksi tänä vuonna bonusten maksuun haluaa osallistua omalla osallaan myös Jääkiekkosäätiö.

- Toivon lämpimästi, että Naisleijonien MM-menestys tuo jatkossa naisten maajoukkueelle lisää tukijoita yritysmaailmasta, Jääkiekkosäätiön puheenjohtaja Kalervo Kummola kannustaa suomalaisyrityksiä mukaan nosteessa olevaan naiskiekkoon.

Kansainvälinen Jääkiekkoliitto IIHF ei maksa naisten turnauksista palkintorahoja. Suomen Jääkiekkoliitto on toivonut IIHF:n tuovan palkintorahat miesten tavoin myös naisten MM-turnaukseen, mutta toistaiseksi suomalaisaloite ei ole edennyt toimenpidetasolle.