Naisleijonat eteni Espoon MM-kisojen välieriin kaadettuaan puolivälierässä torstaina Tshekin 3-1. Michelle Karvinen oli liekeissä tehtyään maalin ja annettuaan kaksi maalisyöttöä.

Karvisen ketjukaveri, 45-vuotias Riikka Sallinen (entinen Nieminen ja Välilä) ylisti Karvista maasta taivaisiin.

- Karvinen ja Jenni Hiirikoski etunenässä, niin kyllähän siinä on maailman parhaimmistoa. Kun se vaaditaan, niin kyllä he sen vastuun pystyvät kantamaan. Ihan mahtava peli heiltä, Sallinen kehui.

Karvinen on ollut tällä vuosikymmenellä Naisleijonien tärkeimpiä hyökkääjiä.

- Olen ajatellut jo monta vuotta, että siinä on yliverto pelaaja, jos ajatellaan taitopuolta. Ei siellä varmaan miesten puolellakaan kovin montaa tuollaista virtuoosia ole. Onhan se ihan huikea pelaaja. Nautin joka sekunnista, jonka hänen kanssaan saan pelata, Sallinen kehuu.

Tshekki siirtyi toisen erän alussa 1-0 -johtoon. Sallisen mukaan Naisleijonat ei huolestunut.

- Ei sitä tietenkään toivo, että vastustaja tekee ekan maalin, mutta ei se näkynyt meillä tuossa mitenkään. Jokainen ajatteli varmasti, että tästä ja tehdään sitä työtä, minkä se vaatii, että saadaan maaleja tehtyä.

Tshekin vaarallisuus oli tiedossa. Perinteikäs kiekkomaa Tshekki on ottanut naisten jääkiekossa viime vuosina isoja harppauksia.

- Hehän ovat pelanneet erittäin hyviä 18-vuotiaiden kisoja ja ottaneet sieltä mitaleja. On se ollut odotettavissa, että sieltä tullaan kohta. Varmaan ovat vieläkin vahvempina tulossa muutaman vuoden kuluttua, Sallinen taustoittaa.

Tuomisen mukaan Tshekki olikin paras vastustaja toistaiseksi, jos pohjoisamerikkalaisjoukkueita ei lasketa.

- Saattoi ollakin. Venäjä ei pelannut meitä vastaan ehkä omalla tasollaan, mutta olivathan nämä parempia kuin Sveitsi.

Suomen seuraava haaste onkin lauantaina sitten todella kova. Vastaan tulee Kanada, joka pieksi alkusarjapelissä Suomen tiistaina 6-1.

- Eihän me ihan parhaimmillamme siinä ottelussa oltu ja Kanada taas oli todella hyvä. Kyllä se vaatii, että se lataus löytyy ja varmasti se löytyy automaattisestikin, kun semifinaaleja pelataan. Vastus on maailman parhaimmistoa, niin kyllä meidän täytyy olla varpaillamme koko matsi, Sallinen kommentoi.

Kaksinkamppailuissa Suomi oli tiistain Kanada-matsissa helisemässä.

- Lähdetään voittamaan niitä kaksinkamppailuja ja sitä kautta pitäisi tulla parempi tulos. Ja maalintekoa pitäisi tietysti parantaa. Meillä oli siinä ihan hyvää ylivoimaa, mutta ei tehty maalia, Tuominen pohjusti seuraavaa haastetta.

Paineita on Tuomisen mukaan lauantaina vähemmän.

- Tämä oli sellainen kuolemanottelu. Nyt ollaan välierissä ja nyt ei ole kuin voitettavaa.