Naisleijonat dominoi tapahtumia MM-kisojen ottelussa Venäjää vastaan. Toisen erän jälkeen Suomi oli johtanut vain 1-0, mutta kolmannessa erässä 17-vuotiaiden pelaajien Elisa Holopaisen ja Viivi Vainikan tähdittämä nelosketju ratkaisi ottelun Suomen voittaessa 4-0.

Maalivahti Noora Räty torjui nollapelin. Kunnian voitosta hän antoi nelosketjulle.

- Painettiin toisessa erässä ainakin paljon laukauksia, mutta ei tullut maaleja. Onneksi junnut hoitivat homman himaan kolmannessa erässä, Räty sanoi.

Räty piti nelosketjun esitystä häikäisevänä.

- Onhan se ihan huikeaa katsoa, kun nuorukaiset painaa siellä ja luo maalipaikkoja koko ajan. Nyt pitää vaan sitten saada vanhemmatkin mukaan, Räty hehkutti.

Vainikkaa ja Holopaista ei uran ensimmäinen MM-turnaus tunnu jännittävän.

- Se on kyllä ihan uskomaton energia, mikä niillä on. Niitä ei saa pitää häkissä, vaan niiden pitää antaa vaan mennä. Niitä ei saa ohjeistaa liikaa, Räty paljasti.

Holopainen on tehnyt MM-kisoissa jo kaksi maalia. Venäjä-ottelussa hän saalisti tehopisteet 1+2.

- Koko ajan pelin edetessä peli parani ja olihan toi kolmas erä ihan huikea. Aina, kun meidän kenttä pääsi jäälle, saatiin luotua paikkoja ja pistettiin vielä paikoista sisään, niin kyllä oli ihan huikea peli, Holopainen hehkutti Sport Contentille.

Nelosketjun vanhimman pelaajan, 21-vuotiaan Sanni Hakalan 2-0 -maali vapautti Suomen peliä. Vainikka teki upean esityön.

- Viivi tuli röyhkeästi maalille ja ripari tuli siinä. Olisin voinut sisään laittaa heti maalin perukoille. En tiedä, mihin kiekko jäi, mutta meni maaliin loppujen lopuksi. Se oli Viiviltä hyvä esityö, Hakala kommentoi maaliaan.

Junnuosaston ketjussa Hakala viihtyy.

- Kentällä riittää vauhtia. Mikäs tässä on pelatessa. Ihan huikeita pelikavereita. Ei ne yhtään peruuttele. Antavat vaan mennä. Kyllä on mahtavat ensimmäiset kisat näillä tytöillä, hän hehkutti,

Holopaisen mukaan usko ei horjunut, vaikka Venäjän maalivahti Valeria Merkusheva pelasi todella vahvasti. Kolmannessa erässä nelosketju pommittikin Merkushevan vaihtoon.

- Ehkä mun piti pari kertaa Viiviä rauhoitella, että kyllä se menee. Kyllä me uskottiin koko kenttä, että menee sisään, kun paikkoja oli niin paljon, ja kolmannessa erässä menikin, Holopainen sanoi.

Vainikka teki Suomen kolmannen maalin. Maali oli hänelle ensimmäinen MM-tasolla ja onnistumistaan hän tuulettikin villisti.

- Hyvä, että otti ilon irti, Holopainen naurahti Vainikan tuuletuksesta.

Tupa oli Espoon Metro-areenalla täynnä. Tunnelma oli verrattavissa miesten MM-kisoihin.

- Kyllähän se tuo tosi paljon lisää fiilistä. Tosi kivaa on pelata, Holopainen iloitsi.

Maanantaina Suomi kohtaa Sveitsin. Jos siitä ottelusta tulee voitto, on Suomi alkusarjassa kolmen joukossa ja pelaa puolivälieräottelun alemman alkusarjan joukkuetta vastaan. Tshekkiä, Saksaa tai Japania vastaan.

- Itse en ole tainnut pelata naisissa Sveitsiä vastaan. Varmasti tulee kova peli. Täysillä pitää latautua ja tehdä kaukalossa kaikki, että voitetaan, Holopainen ennakoi seuraavaa haastetta.

Vainikalta ei itseluottamusta puutu.

- Meillä on tosi hyvä joukkue. Paras joukkue, jossa mä olen ikinä pelannut. Voidaan mennä tässä turnauksessa pitkälle, Vainikka sanoi.