Naisleijonat koki katkeraakin katkeramman tappion MM-finaalissa. Yhdysvallat voitti rankkarikisan päätteeksi 2-1. Jatkoajalla Suomi ehti juhlia jo maailmanmestaruutta, mutta maali hylättiin pitkään kestäneen videotarkastuksen jälkeen.

Yhdysvallat siirtyi ottelun toisessa erässä johtoon Annie Pankowskin maalilla. Veto muutti suuntaa, eikä Noora Räty kyennyt torjumaan.

Suomen tasoitusmaali syntyi kolmisen minuuttia myöhemmin. Nopean hyökkäyksen päätteeksi Susanna Tapani pääsi vetopaikkaan ja laittoi taitavasti sisään.

Ottelu eteni jatkoerään. Yhdysvallat pääsi ylivoimalle ja sai kiekon tolppaan. Suomi kesti alivoiman.

Jatkoerää oli pelaamatta kahdeksan minuuttia, kun Naisleijonat sai kiekon maaliin. Maalitilannetta tarkasteltiin pitkään videolta ja lopulta maali hylättiin. Naisleijonat oli jo ehtinyt juhlia maalia ja pelaajat olivat heittäneet varusteitaan jäälle.

Ottelu ratkaistiin voittomaalikilpailussa. Amanda Kessel maalasi amerikkalaiset ja Annie Pankowski maalasivat amerikkalaiset 2-0 -johtoon. Minnamari Tuominen kavensi 1-2:een, mutta se ei riittänyt. Finaali päättyi Susanna Tapanin epäonnistumiseen rankkariyrityksessään.