Suomella ei ollut jakoa mitaleille Lahden MM-kisoissa naisten parisprintissä. Aino-Kaisa Saarinen ja Kerttu Niskanen jäivät viidenneksi.

- Ei me pystytty tänään parempaan. Siinä oli kuitenkin selkeä ero. Voittoon ei olisi ollut mitään mahdollisuutta. Pronssitaistelussa oltiin mukana, mutta ei riittänyt, totesi Suomen päävalmentaja Reijo Jylhä naisten suorituksista.

Kerttu Niskanen piti kisaa kovatasoisena.

- Ensimmäinen lenkki mentiin aika hiljaa. Mua vastassa oli kovia sprinttereitä. He eivät varmaan halunneetkaan, että pidetään kovaa vauhtia. Olisi voinut itse hiihtää kovempaa, Niskanen jatkoi.

Kultaa vienyt Norja ja hopeaa vienyt Venäjä olivat viimeisellä lenkillä jo karanneet Suomelta. Yhdysvallat vei pronssia ja Ruotsikin ehti neljänneksi Suomen edelle.

- Pronssista hiihdettiin, mutta Nilsson ja Diggins olivat vastassa. Olisi tosi kovaa pitänyt hiihtää, että olisi pystynyt pronssin ottamaan. Ei kirivaihetta löytänyt siihen mäen päälle, Niskanen totesi.

Aino-Kaisa Saarinen ei ollut parhaiden päiviensä iskussa.

- Täällä oli tosi hienoa hiihtää. Aivan mieletön yleisö. Se oli päivän paras anti. Olisin halunnut sen mitalin yleisölle tuoda. Pienoinen pettymys, mutta kyllä se tiedettiin Kertun kanssa, että meidän pitää molempien onnistua tosi hyvin, jos se mitali meinataan ottaa, Saarinen kommentoi.

- Mitali oli realistinen tavoite, mutta ei tällä kerralla sitten. Olisi nousussa pitänyt pystyä yksi vaihde pistää päälle, Saarinen jatkoi.

Kertun veli Iivo Niskanen saavutti parisprintissä pronssia. Tosin varmalta näyttänyt kultamitali Suomelta meni, kun Norjan Emil Iversen kaatoi Iivo Niskasen kisan lopussa.

- Harmittaa kyllä todella paljon. Aivan loistava hiihto molemmilta ja Iivolta todella hyvä viimeinen veto. Olikin niin, että Norja olisi lyöty tossa lopussa ja maailmanmestaruus olisi Suomelle tullut, Kerttu Niskanen totesi.

- Nähtiin hidastettuna, että kyllä Norjan Iversen teki väärin. Katsoi ja hyppäsi Iivon eteen, peitti Iivon kaistan. Mitali on hyvä, mutta se olisi voinut olla kultainenkin, Kerttu Niskanen jatkoi.

Teksti: Otto Palojärvi, Lahti