Kuvataiteilijoiden Tellervo Kalleisen ja Oliver Kochta-Kalleisen tekeillä olevaan videoteokseen etsitään ihmisiä, jotka ovat nähneet unta Tarja Halosesta. Videoteos käsittelee niitä tunteita ja tarpeita, joita ihmiset heijastavat yhteisönsä johtajahahmoon. Teoksen nimi on Tarja ihmemaassa.

Unia kerätään koko Suomesta. Unienkeruutalkoissa ovat mukana Helsingin Taidehallin lisäksi myös Mikkelin taidemuseo, Rauman taidemuseo sekä Tornion Aineen taidemuseo, jotka myös laittavat teoksen esille sen valmistuttua.

Videopanoraamana esitettävän työn ensi-ilta on Taidehallin studiossa elokuun 2009 lopulla, uudistetun Taidehallin ensimmäisenä studionäyttelynä. Kordelinin säätiö tukee teoksen valmistumista.

Osallistujien haku käynnistyy itsenäisyyspäivänä 6.12.2008 ja jatkuu helmikuun 2009 loppuun. Pyydämme ystävällisesti levittämään tietoa laajasti. Presidentistä uneksineita pyydetään ilmoittautumaan suoraan taiteilijoille.

Tellervo Kalleisen tavoittaa sähköpostiosoitteesta tellervo@ykon.org. Oliver Kochta-Kalleisen sähköpostiosoite on kochta@nexgo.de.