Valtionyhtiö Veikkaus on poistanut kaikki poliitikkojäsenet hallituksestaan. Veikkauksen hallituskokoonpanon muuttumisesta kerrottiin omistajaohjausministeri Sirpa Paateron (sd) tilaisuudessa torstaina, mutta tuolloin ei nostettu esiin poliitikkojäsenten poistumista.

Veikkauksen esitysmateriaalin mukaan yhtiön hallituksessa jatkavat puheenjohtajana Olli-Pekka Kallasvuo ja jäseninä Outi Henriksson, Minna Pajumaa sekä Hanna Sievinen. Uusiksi jäseniksi on valittu Christian Cedercreutz, Anne Larilahti ja Juha Pantzar.

Se jää mainitsematta, että tämä tarkoittaa lähtöpasseja kaikille hallituksen poliitikkojäsenille. Ilkka Kanerva, Jutta Urpilainen, Tuomo Puumala ja Raimo Vistbacka eivät jatka hallitustöitä, joista ovat saaneet yli 2000 euron kuukausipalkkiota. LUE LISÄÄ: Tapaus Veikkaus: Neljälle poliitikolle turha etuoikeus, arvo yli 2000€/kk

LUE MYÖS: Mullistus alkoi Veikkauksessa: Yli 3000 peliautomaattia poistuu – Osa mainoksista lopetetaan kokonaan

Päätös hallituksen kokoonpanon muutoksesta on tehty Veikkaus Oy:n yhtiökokouksessa keskiviikkona 4. syyskuuta. Veikkaus on kokonaan valtion omistama yhtiö.

Valtio-omistajan mukaan hallituksen uudistamisella halutaan lisätä vastuullisuuden painoarvoa Veikkauksen toiminnassa. Uusista jäsenistä Juha A. Pantzar ylivelkaantuneita ihmisiä avustavan Takuusäätiön toimitusjohtaja, jolla on pitkä kokemus sosiaali- ja terveysalalta. Christian Cedercreutz on toimitusjohtaja M-Brain-yrityksessä, Anne Larilahti Finnairin kestävän kehityksen johtaja.

LUE MYÖS: Helpot 2000 €/kk pois – IS: Poliitikko yllättyi: ”Ihan tällaista en ole kokenut”

Omistajaohjausministeri Sirpa Paatero (sd) sanoi tiedotustilaisuudessa tänään torstaina, että uusien hallitusjäsenten valinnoissa painopisteinä ovat olleet digiosaaminen, vastuullisuus ja pelihaittaongelmiin vastaaminen.

”Sellaisilla osaamisprofiileilla on haettu pikaisella aikataululla uusia hallituksen jäseniä. Ja nämä on nyt päätetty tässä 4.9.”, Paatero sanoi.

LUE MYÖS:

Nyt tuli erovaatimus – Kansanedustaja Kärnä äimistyi Postin golf-osakkeista: ”Malisen ymmärrettävä lähteä”

Postin temppu yllätti yrityspomot totaalisesti: ”Hävytöntä – Mistä tuulesta tämä työehtosopimus on revitty?”