Perussuomalaisten varapuheenjohtaja, kansanedustaja Laura Huhtasaari julkaisi sunnuntaina Twitterissä koululaisten tekemän julisteen, jossa hän ja perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho eivät näyttäytyneet myönteisessä valossa.

Työssä oli tekstinä ”Suomeen vai kuoleen”, ja siinä oli pelastuslautta täynnä ihmisiä.

Huhtasaari julkaisi opettajia paheksuvassa päivityksessään koulun nimen ja kolmen alaikäisen henkilön etunimet.

Huhtasaaren saaman tiedon mukaan ”koulujen opettajat vihapuhuvat ja lietsovat ja kannustavat vihaan demokraattisesti valittuja poliitikkoja kohtaan”.

Kaikki eivät jaa Huhtasaaren näkemystä. Kyseisen koulun rehtori sanoo Ylen mukaan, että Huhtasaaren julkaisema kuva on irrotettu asiayhteyksistä. Koululaisten tehtävä oli hänen mukaansa tehdä kantaa ottavia julisteita.

Rehtorin mukaan kuvaa ei olisi saanut julkaista, eikä myöskään kolmen oppilaan nimiä ilman lupaa.

Huhtasaari on jatkanut tänään keskustelua muun muassa Uudessa Suomessa Puheenvuoron blogissaan. Hän sälyttää vastuuta koululaitokselle.

”Koulujen ei tule politisoida opiskelijoita vastustamaan perussuomalaisia”, hän kirjoittaa sekä muistuttaa kuvan olleen aiemmin julki Instagramissa.

Opettajien ammattijärjestön OAJ:n erityisasiantuntija Lauri Kurvonen kommentoi tänään iltapäivällä Ilta-Sanomille, että ”teoksen perusteella ei pysty osoittamaan, syy-seuraus-suhdetta eli että koulussa olisi harjoitettu propagandaa, jonka seurauksena tehdään tällaisia taideteoksia”.

Kaiken nähdyn pohjalta kyseessä on hakemalla haettu hyökkäys opettajan koulutuksen saaneelta maahanmuuttovastaiselta poliitikolta. Alaikäisten oppilaiden vetäminen politiikan teon välikappaleeksi on hyvin arveluttavaa.

Kirjoittaja on Uuden Suomen päätoimittaja.