Keskustan pää-äänenkannattaja Suomenmaa keskittyi tänään vinoilemaan hallituskumppani perussuomalaisille. Ihan peruspolitiikkaa vai jotain muuta?

On ymmärrettävää, että monivuotisen Kreikka-sopan keittämisessä mukana olleet nykyiset oppositiovoimat - SDP, vihreät, vasemmistoliitto, RKP ja kristillisdemokraatit - pottuilevat perussuomalaisten takinkäännölle Kreikka-asiassa. Niiden roolina on horjuttaa hallituksen rivejä.

Sen sijaan keskustalaisten vinoilu on kummallisempaa. Tällaista on nähty Suomenmaan tänään julkaisemassa poliittisessa analyysissä otsikolla ”Perussuomalaisten kujanjuoksu”.

Siinä politiikan toimittaja Vesa Somppi arvioi perussuomalaisten ”kokeneen vallan karvasta kalkkia”. Suomenmaan nettisivuston pääjutuksikin nostetussa tekstissä muistutetaan, kuinka vuoden 2011 jytky ja myös tämän vuoden vaalimenestys ”kerättiin Kreikka-kannalla”.

Ehkä siellä jytkyjen taustalla on pari muutakin syytä. Niistä ensimmäiseksi tulee mieleen talouslaman kiusaamien äänestäjien yllyttäminen maahanmuuttovastaisuuteen.

Mutta takaisin Kreikkaan. Myös Yle on rummuttanut tänään perussuomalaisten Kreikka-takinkäännöstä oikein urakalla. Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini päästettiin tosin ihmettelemään sitä, miksi keskusta pääsee asiassa helpommalla.

Soini puhuukin osittain asiaa: keskusta sanoi kevään vaalien alla vastustavansa Kreikan lisätukea. Ei Juha Sipilä kolmospakettia tosin ihan poiskaan sulkenut.

”En ota vielä kantaa siihen, ennen kuin näen, mistä siinä on kysymys” Sipilä sanoi huhtikuussa aivan vaalien alla.

Kolmas hallituskumppani, Kreikka-piikin kasvattamisessa pääministerikaudellaan kunnostautunut kokoomus on ollut tuelle nykyisistä hallituspuolueista avoimin.

Kun hallituksen alkutaival on tällainen, mihin keskustalaisten ja perussuomalaisten nokittelussa vielä päästäänkään?

Ei kai taas nähdä vastaavaa poliittisiin vihollisuuksiin päättyvää loppuhuipennusta kuin se, jonka kokoomus ja demarit meille järjestivät hallitustoveruutensa viimeiselle vuodelle?