”Aki Ruotsala tuo vahvan johtamisen ja kehittämisen panoksen Pori Jazzin organisaatioon. Häneltä saamme myös uudistajan ja verkostoitujan taitoja festivaaliorganisaatioon", sanoi Pori Jazz 66 ry:n hallituksen puheenjohtaja Hannu Jaakkola viime viikolla, kun hallitus oli päätynyt nimittämään Ruotsalan toimitusjohtajaksi.

Eilen kävi ilmi, että 33-vuotias Ruotsala edustaa kristilliskonservatiivista näkemystä homoseksuaalisuudesta. Hän vertasi seksuaalista suuntautumista huumeriippuvuuteen, josta voi ”eheytyä”.

Kansalaiset, tunnetut muusikot ja monet valtakunnan tason poliitikot eri puolueista tarttuivat asiaan ja alkoi myllytys, joka pakotti toimitusjohtajavalinnassaan täydellisesti epäonnistuneen Pori Jazzin hallituksen hätäkokoukseen ja perumaan päätöksensä.

Puolustajia kristillisdemokraattien puoluevaltuuston puheenjohtaja Ruotsala sai etenkin omasta puolueestaan, kun sekä nykyinen puheenjohtaja Sari Essayah että entinen puheenjohtaja Päivi Räsänen seisoivat hänen takanaan.

”Onpa kumma, jos jonkun henkilön subjektiivisesti kokemaan elämänmuutokseen ja siitä kertomiseen ei voi ottaa kantaa”, Essayah ilmoitti.

”Aki Ruotsalan ja Timo Soinin kohtelu osoittavat, että uskonnon- ja vakaumuksenvapauden tila yhteiskunnassamme on huolestuttavasti kaventunut”, Räsänen tiedotti.

Räsänen veti siis mukaan myös kristilliskonservatiivisen Timo Soinin (sin.), joka virkamatkallaan osallistui aborttia vastustaneeseen mielenosoitukseen.

Ruotsalan puolustajiin liittyi Raamatun luomiskertomukseen uskova porilainen Laura Huhtasaari (ps.).

”Taatusti yhtään homoa ei Pori Jazzeilla olisi ex-toimarin taholta syrjitty, toimaria syrjittiin”, perussuomalaisten varapuheenjohtaja kirjoitti.

Ei Ruotsalaa syrjitty. Suomessa saa olla mielipiteiltään kristilliskonservatiivi, mutta ei Pori Jazzin kaltaista festivaalia voi johtaa suuresta kansanryhmästä syrjivästi puhuva henkilö.

Ruotsala olisi vienyt koko Pori Jazzin syvälle suohon.

Kirjoittaja on Uuden Suomen päätoimittaja.