Hotellipohatan koira, joka nappasi perinnön suvun nenän edestä, tai rikkaan lesken sydämen voittanut kulkukissa. Blogisivu Bankling on kasannut rikkaimmat ihmisten parhaat ystävät, kertoo di.se. Kaikkien lemmikkien omaisuus on useampia miljoonia.

Rikkain on saksanpaimenkoira Günter IV, omaisuus 372 miljoonaa dollaria (noin 260 miljoonaa euroa). Rahat ovat peräisin saksalaiskreivitär Karlotta Liebensteinilta, joka aikanaan perusti säätiön koiran isälle. Günter on perinyt säätiön rahat.

Toinen vanhemmiltaan omaisuutensa perinyt koira on Tobey Rimes. Puudelin esi-isän omistajaltaan Ella Wendeliltä aikanaan perimiä pariakymmentä miljoonaa euroa on hoidettu hyvin, ja ne ovat siirtyneet koirapolvelta toiselle.

Amerikkalainen hotellikuningatar Leona Helmsley testamenttasi yhdeksisen miljoonaa euroa Trouble-terrierilleen. Summa putosi kuitenkin vain runsaaseen miljoonaan, kun Helmsleyn lapsenlapset valittivat testamentista. Tv-persoona Oprah Winfreyn koirien tulevaisuus on myös turvattu. Ne jakavat keskenään parikymmentä miljoonaa euroa, kun aika Winfreystä jättää.

Kissoista rikkain on Blackie. Se jakoi runsaat kymmenen miljoonaa euroa useampien hyväntekeväisyysjärjestöjen kanssa. Omistajan sukulaiset eivät saaneet senttiäkään.

Kulkukissa Tinker taas sulatti rikkaan lesken Margaret Laynesin sydämen. Tinkerille perustettiin säätiö, joka huolehtii sen kaikista tarpeista.

Monet kissat ovat myös perineet sekä pienempiä taloja että jättimäisiä kiinteistöjä.