Kaksi jääkiekon Liigan puolivälieräsarjaa päättyi suoraan neljässä ottelussa Kärppien voitettua keskiviikkona Ilveksen ja Tapparan Lukon. Tiukkoja pelejä sarjoissa nähtiin, mutta sarjan suosikki voitti lopulta kaikki ottelut.

Tappara voitti Lukon neljä kertaa peräkkäin 3-2.

- Ei olisi ollut vääryys, vaikka oltaisiin joku otteluista voitettu. Neljä-nolla on aika tyly lukema, Lukon päävalmentaja Pekka Virta sanoi Lukon YouTube-kanavalla.

Lukolta odotettiin useampaa otteluvoittoa. Tapparan parempi pelaajamateriaali näytti kuitenkin playoff-kiekon mallia. Neljä kertaa peräkkäin kirvesrinnat kaivoivat sen yhden maalin eron, joka pudotuspeliotteluissa on tunnetusti kovan työn takana pienten marginaalien ratkaistessa.

- Parempi tästä silti meni jatkoon. Saatiin aika paljon oppia siitä, mitä vaaditaan, jos halutaan oikeasti huipulle. Joukkue on murheen murtama, se uskoi parempaan, Virta kommentoi.

KalPan 2017 hopealle valmentaneelle Virralle kausi Lukon peräsimessä oli toinen. Viime kausi meni plörinäksi Lukon tipahdettua Ässille säälipleijareissa.

Nyt Virta korosti Lukon menneen eteenpäin.

- Elämään ja urheiluun kuuluvat pettymykset. Ne sitten kasvattavat. Huima askel on otettu siitä, missä oltiin vuosi sitten. Mutta kestävä kehitys tapahtuu aina pienin askelin, hän huomautti.

Ilveksen häviäminen Kärpille suoraan neljässä ottelussa ei ollut yllätys. Lähinnä yllättävää oli, että Ilves antoi kolmessa sarjan ottelussa tiukan vastuksen ja taipui neljännessä ottelussa vasta jatkoerässä.

Kärppien pelaajamateriaalin paremmuus tuli toki selväksi. Ottelusarjan 4-0 -lukemat eivät jätä sijaa selittelyille.

- Kärpät oli kovempi. Meillä eivät eväät riittäneet punnertamaan ratkaisuja tiukoissa paikoissa. Se on se seuraava askel, joka täytyy ottaa, Ilveksen päävalmentaja Kivi kommentoi Fun Tampere -radiolle (www.funtampere.fi).

- Aina välillä jokin asia tökkii, mutta ehkä meillä se yleiskovuus puuttui. Pitäisi saada onnistumisia leveämmältä rintamalta, Kivi jatkoi.

Ilves-hyökkääjä Teemu Rautiainen piti sarjaa opettavaisena kokemuksena.

- Ylepä olen jengistä. Hienosti väännettiin ja käännettiin, mutta ei saatu palkintoa. Kärpät on mielestäni Liigan paras joukkue. He näyttivät, mitä tällaisen sarjan voittaminen vaatii. Otetaan tästä oppia, Rautiainen sanoi.

Kärpät ja Tappara ovat Liigan rahakkaimpia organisaatioita ja suurimpia mestarisuosikkeja. Lukolle pääsy puolivälieriin oli odotettu tulos. Ilveksen osalta puolivälieräpaikka oli joukkueen pelaajamateriaalia katsoessa osoitus venymisestä.

Suomessa moititaan KHL:ää räikeistä tasoeroista. Samalla unohtuu, että Liigassakin tasoerot ovat vain kasvaneet. Siitä selkeänä osoituksena ovat Kärppien ja Tapparan marssi välieriin suoraan neljässä ottelussa.