Vanhat kohut nousevat esiin Yhdysvalloissa presidentinvaalien lähestyessä. Nyt verkossa kierrätetään republikaaniehdokas Mitt Romneyn kohtaamista homoseksuaalin Vietnamin sodan veteraanin kanssa. Tapauksesta kertoi tuoreeltaan muun muassa ABCNews.

Romney istahti sotaveteraani Bob Garonin aamupalapöytään New Hampshiressa joulukuussa 2011 ilmeisesti tietämättä, että tämä oli homoseksuaali. Garon oli valmiina ja kysyi, kannattaako presidenttiehdokas New Hampshiressa asetetun sukupuolineutraalin avioliittolain kumoamista.

Demokraattien asettaman lain kumoamista ajoivat valtaan päässeet republikaanit.

–Uskon, että avioliitto on miehen ja naisen välinen asia, Romney vastasi todeten tukevansa aloitetta kumoamisesta.

Garon varmisti, tarkoittiko tämä sitä, että Romney ei presidenttinä tukisi lakimuutoksia, jotka antaisivat homoseksuaalien veteraanien puolisoille samat tuet kuin heteroaviopareille. Romneyn vastaus oli sama kuin edelliseen kysymykseen: avioliitto on miehen ja naisen asia.

–On hyvä tietää, että sinun mielestäsi kaikki eivät ole oikeutettuja perustuslaillisiin oikeuksiinsa, näpäytti suutahtanut Bob Garon, 63.

Romneyn vastauksen mukaan perustuslain kirjoittamisen aikaan ”oli melko selvää, että avioliitto on miehen ja naisen välinen asia”. Tämän jälkeen kampanjaväki veti Romneyn pois tilanteesta.

Garon ilmoitti paikalle jääneelle medialle, että Romney ei tulisi saamaan hänen ääntään.

–Minä satun rakastamaan miestä, hän totesi tuohtuneena istuessaan tuoreen aviomiehensä vieressä.

–Minä taistelin maani puolesta ja minun mielestäni minun puolisoni pitäisi saada samat tuet kuin silloin, jos puolisoni olisi nainen. Mikä helvetti meidät erottaa heistä? Garon kysyi.

Kiusallisen tapaamisen todistava video löytyy muun muassa Upworthy-sivustolta, joka on nostanut tapauksen uudelleen esiin.