Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on nimittänyt uudeksi turvallisuusneuvonantajakseen kenraaliluutnantti Herbert Raymond McMasterin, kertoo Talouselämä uutistoimisto Reutersin tietojen pohjalta.

McMaster on tunnettu suorasukaisuudestaan sekä ylempiensä haastamisesta.

Häntä pidetään taitavana taktikkona ja strategisena ajattelijana, mutta hänen valintansa tuli silti yllätyksenä monille. Huolena on, miten virkamies, joka armeijaura on jämähtänyt useasti hänen kyseenalaistettua auktoriteetteja, suhtautuu Valkoiseen taloon, joka ei ole suhtautunut hyvin arvosteluun.

”Kaikki armeijassa kunnioittavat häntä hyvin paljon ja meille on kunnia saada hänet tänne”, Trump sanoi toimittajille West Palm Beachissa.

”Hänellä on valtavasti taitoja ja valtavasti kokemusta.”

McMasterilla tiedetään olevan varautunut suhtautuminen Venäjään, ja hän on enemmän Yhdysvaltain kansallisen turvallisuuspalvelun linjalla siinä, että Venäjä on uhka ja vihollinen Yhdysvalloille. Trump ja McMaster saattavat olla asiassa erimielisiä.

McMasterin mielipide Venäjästä poikkeaa myös juuri irtisanotusta edellisestä turvallisuusneuvonantaja Michael Flynnistä, joka näki Venäjän ennemminkin potentiaalisena geopoliittisena kumppanina.

Trump on myös ilmaissut halunsa olla Venäjään enemmän yhteydessä kuin aiempi hallinto ja liennyttää maiden välisiä suhteita.

Lähde: Talouselämä

Lue myös: Ruotsalaispoliisit haukkuvat Fox Newsin – tyrmistyivät nähtyään itsensä Trumpin katsomassa ohjelmassa

Trumpin Ruotsi-kommentti: Foxin jutussa useita virheitä

Donald Trumpin uusin heitto hämmentää: ”Uskokaa pois, Ruotsissa!”

Trumpin avustaja kesti vain 24 päivää: ”Hakee vertaistaan USA:n historiassa”