Jääkiekon NHL-liigan runkosarja päättyi lauantaina ja kausi on ohi 15 joukkueelta. Kaikkiaan 25 suomalaispelaajaa on pudotuspeleissä jatkavien 16 seuran riveissä.

Itäisessä konferenssissa koko NHL:n ykkösjoukkue Tampa Bay Lightning kohtaa Columbus Blue Jacketsin. Stanley Cup -mestaruutta puolustava Washington Capitals saa vastaansa 10 vuoden tauon jälkeen pudotuspeleihin palaavan Carolina Hurricanesin.

New York Islanders ottaa mittaa Pittsburgh Penguinsista. Boston Bruinsin ja Toronto Maple Leafsin kohtaaminen oli selvillä jo ennen runkosarjan päätöspäivää.

Läntisen konferenssin ykkösjoukkue Calgary Flames kohtaa Colorado Avalanchen. San Jose Sharksin ja Vegas Golden Knightsin mittelö oli varmistunut jo ennen lauantaita.

Nashville Predators varmisti lauantaina Central-divisioonan tittelin ja saa vastaansa Dallas Starsin. Winnipeg Jets sinetöi kotietunsa lauantaina ja ottaa mittaa St. Louis Bluesista.

Kolmessa pudotuspeleissä jatkavassa seurassa ei ole suomalaisia. Nämä seurat ovat St. Louis, runkosarjan ykkönen Tampa Bay sekä hallitseva mestari Washington.

Stanley Cupiin suomalaispelaajien edustamista seuroista on ennakkoarvioissa parhaat mahdollisuudet Calgarylla, Winnipegilla, San Josella, Nashvillella ja Bostonilla. Myös runkosarjan yllättäjällä New York Islandersilla voisi olla saumoja edetä hyvinkin pitkälle.

NHL:n pudotuspelit käynnistyvät keskiviikkona.

NHL:n pudotuspelien ensimmäisen kierroksen otteluparit:

Itäinen konferenssi:

Tampa Bay Lightning - Columbus Blue Jackets (Markus Hännikäinen, Markus Nutivaara, Joonas Korpisalo)

Boston Bruins (Tuukka Rask) - Toronto Maple Leafs (Kasperi Kapanen)

Washington Capitals - Carolina Hurricanes (Sebastian Aho, Teuvo Teräväinen, Saku Mäenalanen)

New York Islanders (Valtteri Filppula, Leo Komarov) - Pittsburgh Penguins (Olli Määttä)

Läntinen konferenssi:

Calgary Flames (Juuso Välimäki) - Colorado Avalanche (Mikko Rantanen)

San Jose Sharks (Joonas Donskoi) - Vegas Golden Knights (Erik Haula)

Nashville Predators (Pekka Rinne, Juuse Saros, Mikael Granlund, Miikka Salomäki) - Dallas Stars (Esa Lindell, Miro Heiskanen, Julius Honka, Roope Hintz).

Winnipeg Jets (Patrik Laine, Sami Niku) - St. Louis Blues