Moskovassa vieraileva presidentti Sauli Niinistö tapaa tänään Venäjän presidentin Vladimir Putinin.

Uutistoimisto Ria Novostin mukaan tapaamisessa keskustellaan todennäköisesti etenkin maiden välisestä kaupasta ja investoinnista. Kremlin mukaan myös Venäjän ja EU:n suhteista on tarkoitus keskustella.

Ria Novosti muistuttaa, että edellisellä tapaamisellaan vuonna 2012 presidentit pelasivat jääkiekkoa samassa joukkueessa. Välien ajatellaan ylipäänsä olevan hyvät ja mutkattomat - lapsiasioita lukuun ottamatta.

Esimerkiksi huostaanotot venäläis-suomalaisissa perheissä ovat saaneet viime kuukausina paljon julkisuutta. Venäjällä tarkkaan seuratuista tapauksista on usein liikkunut julkisuudessa vääriä tietoja.

"Moskova on toivonut Suomelta poliittista tahtoa käsitellä ongelmia, Helsingissä päinvastoin on haluttu välttää niiden politisoimista ja ratkaista asiat virkamiestasolla", Ria Novosti tiivistää lapsiasioihin liittyvät ristiriidat.

Uutistoimiston mukaan lapsiasiat ovat "epämukava aihe" mutta niillä on kuitenkin ollut maiden suhteisiin vain väliaikaista vaikutusta, eivätkä ne ole heikentäneet välejä pysyvästi.

Niinistö vierailee Moskovassa keskiviikkoon asti. Maanantaina hän tapasi pääministeri Dmitri Medvedevin.