Brexit ei ainakaan saa Nissania lähtemään Britanniasta johonkin EU-maahan.

Nissan on nimittäin tiedottanut, että tulevat Nissan Qashqait ja jatkossa myös Nissan X-Trailit valmistetaan sen Sunderlandin tehtaalla Isossa-Britanniassa.

Nissanin päätös on jatkoa Ison-Britannian hallituksen sitoutumiselle varmistaa Sunderlandin tehtaan kilpailukyvyn säilyminen. Tämän seurauksena Nissan lisää investointejaan Sunderlandin tehtaaseen samalla varmistaen yli 7 000 tehdastyöntekijän työpaikan säilymisen.

Nissanin Sunderlandin tehdas avattiin vuonna 1986, ja siellä on valmistettu siitä lähtien lähes 9 miljoonaa autoa. Yksi kolmesta Isossa-Britanniassa valmistetusta autosta on valmistettu Sunderlandin tehtaalla, joka on Yhdistyneen kuningaskunnan kaikkien aikojen suurin autotehdas. Lisäksi 80 prosenttia Sunderlandissa valmistetuista autoista viedään 130 markkinalle ympäri maailmaa.

Sunderlandissa on valmistettu alle kymmenen vuoden aikana yli 10 miljoonaa Qashqaita. Sen lisäksi, että Sunderlandin tehtaalla työskentelee 7 000 työntekijää, tarjoaa tehdas välillisesti työtä 28 000 autoalan alihankkijalle. Tähän mennessä Nissan on investoinut yli 3,7 mrd puntaa Sunderlandin tehtaaseen.