Kansainväliset mobiilialaa seuraavat analyytikot ovat ottaneet innoissaan vastaan HMD Globalin hetki sitten julkistaman uuden version klassikkokännykkä Nokia 3310:sta.

–Tämä on tämän vuoden iso juttu Barcelonan Mobile World Congressissa. Todellinen matkapuhelinalan ikoni, Nokiaa pitkään seurannut CCS Insightin analyytikko Ben Wood hehkutti Twitterissä.

Hän arvioi, että Nokia 3310:n herättämä innostus kertoo paljon matkapuhelinmarkkinoiden tilanteesta.

–On ehdottomasti langettava tuomio älypuhelinmarkkinoille, että koko maailma on innoissaan retropuhelimesta, joka lanseerattiin 17 vuotta sitten, hän kommentoi Guardianille.

Analyysitalo Strategy Analyticsin johtaja, niin ikään pitkään Nokiaa seurannut Neil Mawston puolestaan muistuttaa, että Nokia on aina ollut vahva niin sanotuissa peruspuhelimissa.

–Nokialla on ollut vaikeuksia älypuhelimissa, mutta sillä on edelleen erittäin hyvä maine käyttäjäystävällisissä, hinnaltaan kilpailukykyisissä perusmalleissa, hän toteaa Guardianille.

HMD Globalin muut puhelinjulkistukset jäivät täysin viimeiseksi julkistetun 3310:n varjoon. Samassa tilaisuudessa julkistettiin kuitenkin myös älypuhelomet Nokia 5 ja Nokia 3, sekä tammikuussa Kiinassa julkistettu Nokia 6 lanseerattiin globaalisti.

Lue myös:

Tässä se nyt on: Uusi Nokia 3310

Nokia-valmistaja hehkuttaa uutuuksia: ”Tämä on vasta alkua”