Suomalainen HMD Global on julkistanut uusia Nokia-matkapuhelimia Mobile World Congress -tapahtumassa Barcelonassa.

Ensimmäiseksi esiteltiin nyt globaaliin myyntiin tuleva Nokia 6, joka lanseerattiin Kiinassa tammikuussa. Puhelimen perusmallin hinta tulee olemaan 229 euroa.

Sen jälkeen vuorossa oli Nokia 5, jossa on 5,2 tuuman näyttö. Sen hinta tulee olemaan noin 189 euroa. Tämän jälkeen vuorossa oli Nokia 3, joka tulee maksamaan 139 euroa. Puhelimet tulevat maailnalaajuisesti myyntiin toisella vuosineljänneksellä eli huhti-kesäkuussa.

–Tämä on vasta alkua. Tavoittelemme paikkaa yhtenä johtavista matkapuhelinpelureista maailmassa, HMD Globalin toimitusjohtaja Arto Nummela sanoi hetki sitten.

HMD:n tuotejohtaja Juho Sarvikas sanoo, että tavoitteena on luoda helppokäyttöisiä Android-puhelimia.

Nokian toimitusjohtajan Rajeev Surin mukaan yhtiön tavoitteena on tulla uudelleen lähemmäs kuluttajia.

–Olemme saavuttaneet monia monia asioita 150-vuotisen historiamme aikana.Nokia on nykyisin enimmäkseen b-to-b-yhtiö, mutta haluamme uudelleen lähemmäs kuluttajia. Haluamme luoda uusia elämyksiä kuluttajille, Suri totesi.

–Nyt alkaa uusi aika Nokia-tuotemerkille ja kyse on siitä, mistä Nokia parhaiten tunnetaan. Kyse on matkapuhelimista, hän jatkoi.

HMD Global julkisti myös odotetun uuden version klassikkomalli Nokia 3310:sta. Lue lisää: Tässä se nyt on: Uusi Nokia 3310

HMD Global osti Nokian kännykkätuotemerkin käyttöoikeudet toukokuussa 2016. HMD Global vastaa Nokia-kännyköiden kehittämisestä, myynnistä ja markkinoinnista. Sopimus on voimassa kymmenen vuotta.