Nokian osakekurssi ampaisi torstaina illalla vahvaan nousuun ja päätyi kaupankäynnin lopuksi 7,47 prosenttia keskiviikon päätöskurssin yläpuolelle. Osake oli välillä yli 10 prosentin nousussa.

Kurssinousu tapahtui pian sen jälkeen, kun brittiläinen uutissivusto TMT Finance kertoi Nokian neuvottelevan investointipankin kanssa rahoituspaketista torjuakseen vihamielistä yritysvaltausta.

Vielä ennen TMT Financen julkaisemaa huhua Nokian osake oli reilun kahden prosentin laskussa.

Perjantai-aamuna Nokian vastaus tiedusteluun uutisen todenperäisyydestä oli lyhyt ja ytimekäs:

“Emme kommentoi markkinahuhuja.”

Global Head of Press Office Emma Rispolin vastaus noudattelee johdonmukaisesti Nokian jo vuosia käyttämää vähäeleistä linjaa mahdollisten yritysjärjestelyiden kommentoinnissa. Vastauksesta ei voi vetää johtopäätöksiä suuntaan eikä toiseen.

Torstain kurssinousun ansiosta Nokian kurssi on enää 4,4 prosenttia vuoden alkua matalammalla tasolla. 12 kuukauden aikana osake on kuitenkin luisunut lähes 40 prosenttia.

TMT Financen torstaisen uutisen mukaan monet suuret pääomasijoittajat, kuten KKR, Apollo ja Blackstone olisivat kiinnostuneet sijoittamaan Nokiaan.

Nokian osakekurssi on ollut alamaissa sen jälkeen, kun se viime syksynä antoi pahan tulosvaroituksen ja laittoi osingonmaksunsa jäihin. Nokialla on ollut ongelmia muun muassa oman tuotekehityksensä kanssa samaan aikaan kun 5g-verkkomarkkinan markkinaosuuksia jaetaan maailmalla.

Nokian osakekurssi kävi maaliskuun markkinapaniikin aikana alimmillaan vain reilussa 2 eurossa, mikä oli osakkeen alin noteeraus sen jälkeen kun yhtiö myi puhelintoimintonsa Microsoftille.

Maaliskuun alussa Nokia kertoi nimittäneensä Fortumin nykyisen toimitusjohtajan Pekka Lundmarkin uudeksi toimitusjohtajakseen. Lundmark aloittaa kuitenkin Nokian johdossa vasta ensi syksynä.

Sari Baldaufia on puolestaan esitetty uudeksi Nokian hallituksen puheenjohtajaksi, mutta Nokia on lykännyt yhtiökokouksensa järjestämistä koronapandemian vuoksi eikä nimitystä ole vielä tehty.

Tällä hetkellä Nokian hallituksen puheenjohtaja on Risto Siilasmaa ja väistyvä toimitusjohtaja Rajeev Suri.

LUE MYÖS: