Verkkoyhtiö Nokian loka–joulukuun tuloksesta tuli odotettuakin vahvempi. Nokian vauhti oli loppuvuonna erittäin vahva, ja yhtiön ei-IFRS-liikevoitto nousi peräti 1 120 miljoonaan euroon, Kauppalehti kertoo.

Analyysipalvelu Factsetin 25 analyytikolta keräämä konsensusennuste odotti 1 036 miljoonan euron liikevoittoa, joka ylittyi selvästi. Vertailukaudella vuotta aiemmin Nokian ei-IFRS-liikevoitto oli 1 004 miljoonaa euroa.

Liikevaihtoa Nokia teki loka–joulukuussa 6 869 miljoonaa euroa, kun konsensus odotti 6 627 miljoonan euron liikevaihtoa. Vuosi sitten vastaavana ajankohtana Nokian liikevaihto oli 6 668 miljoonaa euroa.

Verkkoliiketoiminta vetää – 5G-tilausten aalto kasvaa viimein

Nokian verkkoliiketoiminnan liikevaihto nousi loka–joulukuussa peräti 6 215 miljoonaan euroon ja sen liikevoitto 841 miljoonaan euroon.

Vuotta aiemmin Networks-yksikön liikevaihto oli 5 827 miljoonaa ja liikevoitto 647 miljoonaa. Liikevaihdossa kasvua kertyi seitsemän prosenttia ja tuloksessa peräti 30 prosenttia. Analyytikoiden konsensus Networksin liikevoitolle oli 773 miljoonaa.

”Odotan Nokian koko vuoden tuloksen paranevan vuonna 2019 edellisvuoteen verrattuna, ja näkemyksemme nopeasta ja merkittävästä siirtymisestä 5g:hen pysyy muuttumattomana”, toimitusjohtaja Rajeev Suri kommentoi tulostiedotteessa.

Nokia odottaa menestyvänsä ensisijaisia kohdemarkkinoitaan paremmin sekä vuonna 2019 että pitkällä aikavälillä. Ilman valuuttakurssimuutosten vaikutusta yhtiö odottaa ensisijaisen kohdemarkkinansa pysyvän melko tasaisena vuonna 2019.

Lue laajempi juttu Kauppalehdestä.