Nokian entisen toimitusjohtajan Olli-Pekka Kallasvuon Entrada Oy on raskaasti tappiollinen. Kallasvuo on yhtiön hallituksen puheenjohtaja.

Kokonaisuudessaan yhtiö on tehnyt tappiota 2,6 miljoonaa euroa vuosina 2002–2018, ilmenee yhtiön tilinpäätöksestä.

Tappiolliseen yhtiöön on pumpattu runsaasti rahaa. Yhteensä yhtiön tappioita on rahoitettu 1,3 miljoonan euron oman pääoman sijoituksella ja 1,3 miljoonan euron pääomalainalla.

LUE MYÖS: KL ja TE: Airiston Helmi kaatumassa – ”Aika vaikea on harjoittaa tällaista toimintaa, jos ei saa tiliä pankkiin auki”

Lisäksi yhtiöllä on 4,9 miljoonaa euroa velkaa, jolla on rahoitettu yhtiön omaisuuseriä, muun muassa osakkeita 4,1 miljoonalla eurolla ja aineellisia hyödykkeitä 0,3 miljoonalla eurolla.

Heinäkuussa saapuneiden tilinpäätöstietojen mukaan yhtiön tappiot syventyivät viime vuonna. Yhtiö kirjasi tilikauden tappioksi 455 658 euroa, kun edellisenä vuotena tappiota kertyi 204 562 euroa.

Mitä jatkuvasti tappiota tekevä yhtiö tekee?

Kauppalehti kertoi vuonna 2012, että Entrada on perustettu hallinnoimaan Kallasvuon omistusosuutta yksityislentokoneesta ja että yhtiö vuokrasi lentokonetta Kallasvuon käyttöön.

Yhtiön viimeisimmän tilinpäätöksen mukaan Entradan liiketoimintaan kuluu yhä lentokoneen käyttö kuljetuspalveluihin. Lisäksi yritys harjoittaa sijoitustoimintaa, konsultointia ja hevosliiketoimintaa.

Kaupparekisterin mukaan hevosliiketoimintaan liittyy ravihevosten kilpailuttamis-, jalostus- ja kauppatoimintaa. Kallasvuo tunnetaan raviharrastajana.

Entrada-nimen historia ulottuu kauemmaksi kuin nykyisen yhtiön alkuun 2000-luvulle. 1990-luvulla Entrada toimi Helsingin Sanomien mukaan Jorma Ollilan, Olli-Pekka Kallasvuon ja Kalle Isokallion sijoitusyhtiönä. Vanha Entrada on Kaupparekisterin mukaan lopetettu.

HS kertoi vuonna 1994, että Kallasvuon mukaan vanha Entrada perustettiin vuonna 1987. Siihen aikaan Nokian johdossa toimineet Ollila, Kallasvuo ja Isokallio sijoittivat yhtiöön kukin noin 30 000 markkaa.

Kallasvuo vaurastui aikoinaan Nokia-optioilla. Nykyään hän toimii muun muassa hallitusammattilaisena. Hän on Veikkauksen hallituksen puheenjohtaja, Telian hallituksen varapuheenjohtaja ja SRV:n hallituksen varapuheenjohtaja.

LUE MYÖS: ”Suomi saa parhaat pisteet työntekijöiden oikeuksista – irtisanomiskäytännöt ja työn verotus eivät yllä edes 100 parhaan maan joukkoon”