Yhtiö odottaa yhä kaupallisten 5G-verkkojen käyttöönottojen alkavan vuoden 2018 loppupuolella.

Nokian tulos jäi odotettua heikommaksi huhti-kesäkuukssa. Yhtiön liikevoitto (ei-IFRS) heikkeni huhti-kesäkuussa 334 miljoonaan euroon viime vuoden vertailukauden 574 miljoonasta eurosta. Analyytikot olivat Reutersin kokoaman konsensusennusteen mukaan odottaneet keskimäärin 373 miljoonan euron tulosriviä.

Nokian osakekohtainen tulos (ei-IFRS) laski 0,03 euroon vertailukauden 0,08 eurosta, kun analyytikot odottivat 0,04 euron tulosta. Liikevaihto laski 5318 miljoonaan euroon 5629 miljoonasta eurosta. Analyytikoiden ennuste oli 5147 miljoonaa euroa.

–Nokian vuoden 2018 toisen neljänneksen tulos vastasi näkemystämme heikosta alkuvuosipuoliskosta, jota seuraa jatkuvasti vahvistuva toinen vuosipuolisko, toimitusjohtaja Rajeev Suri toteaa Nokian tiedotteessa.

Suri on toistuvasti vakuuttanut, että verkkoliiketoimintojen kannattavuus paranee vuoden toisella puolikkaalla, kun 5G-verkkojen käyttöönotto saa vauhtia.

–Odotamme markkinatilanteen parantuvan edelleen toisella vuosipuoliskolla, erityisesti vuoden viimeisellä neljänneksellä, joka on Nokian kausiluontoisesti vahvin neljännes, varsinkin kun 5G:n käyttöönotto kiihtyy merkittävästi, Suri sanoo.

–Näkemyksemme 5G:n käyttöönoton nopeutumisesta ei ole muuttunut, ja uskomme edelleen, että Nokia on hyvässä asemassa tulevaa teknologiasykliä varten kattavan tuote- ja palveluvalikoiman vahvuuden ansiosta. Olemme saaneet erittäin hyvin sopimuksia ja saavuttaneet merkityksellisiä onnistumisia viime aikoina Yhdysvaltain ja Kiinan keskeisillä 5G:n varhaisilla markkinoilla, hän jatkaa.

Lisää aiheesta Kauppalehdessä.