Nordea-pankki alkaa suosia mobiilipankkinsa käyttäjiä verkkopankin käyttäjien kustannuksella. Heinäkuun alussa voimaan tuleva uusi hinnoittelu tarkoittaa sitä, että mobiilikäyttäjät pääsevät Nordeassa reilusti halvemmalla kuin verkkopankkia käyttävät asiakkaat. Kilpailijat S-pankki ja OP eivät seuraa Nordean esimerkkiä, Kauppalehti kertoo.

Nordea kertoi äskettäin muuttavansa hinnoitteluaan ja kannustavansa asiakkaitaan käyttämään mobiilipankkia. Jatkossa Nordean peruspalvelupaketti maksaa verkkopankin käyttäjälle 7,5 euroa kuukaudessa. Mobiilipankin käyttäjä maksaa palveluista 3,5 euroa vähemmän eli neljä euroa kuussa. Myös asuntolainaaja maksaa verkkopankin käytöstä neljä euroa kuussa, mutta mobiilipankkia käyttävä asuntolainaaja selviää nollalla eurolla kuukaudessa.

Nordea perustelee uudistusta sillä, että se haluaa ”yksinkertaistaa” hinnotteluaan. Tällä hetkellä verkkopankkitunnukset maksavat Nordean kanta-asiakkaalle kaksi euroa kuussa, mutta avainasiakkaalle ne ovat ilmaiset. Lisäksi asiakas on maksanut pankki- tai yhdistelmäkortista 2–4,7 euroa kuukaudessa, ja avainasiakas jälleen vähemmän. Uudessa hinnoittelussa pankkikortti ei maksa erikseen.

Kilpailija S-pankista kerrotaan, että asiakasomistajataloudet maksavat peruspalveluistaan nolla euroa.

– Meillä on kaikille S-ryhmän osuuskauppojen asiakasomistajille maksuttomat peruspankkipalvelut. Siihen sisältyy S-mobiili, joka yhdistää pankin ja kaupan palvelut, viestintäjohtaja Raija Gynther sanoo Kauppalehdelle.

Gyntherin mukaan S-pankki ei jatkossakaan aio hinnoittelulla ohjata asiakkaita tietyn alustan käyttöön.

Myöskään OP-pankissa ei ole aikeita muuttaa palveluiden hinnoittelua. OP:n peruspalvelun hinta on sama riippumatta siitä, käyttääkö asiakas palveluissaan konttoria, verkkoa tai mobiilia.

– Päivittäispankkipalvelut, joka sisältää käyttötilin, kortin ja verkkopalvelun ja verkkotiliotteen maksaa noin viisi euroa kuukaudessa. Omistaja-asiakas saa tästä noin 45 prosentin alennuksen, OP:sta kerrotaan.

Lue laajempi juttu Kauppalehdestä.