Nordean konsernijohtaja Casper von Koskull arvioi, että maanantaina julki tulleet rahanpesuepäilyt Nordean kautta eivät ulotu aivan viime vuosille, joiden aikana pankki on lisännyt huomattavasti talousrikosten ehkäisyn valvontaa.

Von Koskull totesi maanantai-illan Ylen A-studion lähetyksessä, että päivän aikana julki tulleissa epäilyissä ei ollut hänelle henkilökohtaisesti mitään uutta, vaan tapaukset liittyvät Tanskassa viranomaisten kanssa käsiteltyihin asioihin.

A-studion toimittaja pyysi von Koskullia kommentoimaan sitä, että viimeisimmät Ylen MOT:n julki tuomat rahanpesuepäilyt ovat kansainvälisen aineiston perusteella vuodelta 2017.

”Ei välttämättä meidän osaltamme”, von Koskull totesi tähän. Hän jatkoi, että valtaosa hänen tiedossaan olevista rahanpesuepäilyistä Nordean kautta koskee vuosia 2014 ja 2015.

”Olemme tänä päivänä hyvin erilainen pankki”, konsernijohtaja totesi tähän ja jatkoi, että Nordea on hänen mukaansa ottanut hyvin erilaisen suhtautumisen rikollisuuden ehkäisyyn.

”Tänä päivänä pystymme tekemään sen, mitä meidän tässä pitää tehdä, mutta emme ole koskaan valmiita, koska rikollisuus on aina ehkä askeleen edellä”, von Koskull totesi.

Hän peräänkuulutti myös yhteistyötä pankkien välillä sekä toisaalta pankkien ja viranomaisten välillä.

Nordea totesi aiemmin illalla myös kirjallisessa lausunnossa, että kyse on aiemmin ilmi tulleista epäselvyyksistä.

LUE MYÖS: MOT: ”Troikan rahanpesulasta” päätyi 700 milj.€ Nordeaan – ”Hälytyskellojen olisi pitänyt soida”