Norjalaisen hotellimiljardööri Petter Stordalenin kiinteistöyhtiö Strawberry Forever myy Tukholmassa sijaitsevan Clarion Hotel Amarantenin kiinteistön pohjoismaiselle kiinteistösijoittajalle NREP: lle, kertovat ruotsalaismediat.

Hotelli sijaitsee keskellä Ruotsin pääkaupunkia Tukholmaa, Kungsholmenin arvoalueella.

Kauppahinta on 1,5 miljardia kruunua eli suunnilleen 145 miljoonaa euroa. Hotellikiinteistö vaihtaa omistajaa virallisesti elokuussa.

”Kiinteistö ei oikeastaan ​​ollut myytävänä, mutta kaupalle on vaikea sanoa ei, koska ostaja on vakavissaan, heillä on vahva pääoma ja selkeä rakennussuunnitelma”, kertoo Stordalen tiedotteessa.

Kauppaan kuuluu ainoastaan hotellikiinteistö. Stordalenin perustama hotelliyhtiö Nordic Choice Hotels jatkaa hotelliliiketoiminnan pyörittämistä rakennuksessa. Nordic Choice -ketjuun kuuluu yli 200 hotellia, jotka sijaitsevat Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Baltian maissa ja Suomessa.

Suomessa Stordalenin vaikutuspiirissä ovat Kämp Collection Group, Clarion Hotel Helsinki ja Clarion Hotel Helsinki Airport. Kämp Collectionin kymmenen hotellia Nordic Choice osti elokuussa ja maksoi niistä Stordalenin mukaan 108 miljoonaa euroa. Sopimus koski hotellitoimintaa eli siihen ei kuulunut kiinteistöjä.

Koronakriisi on osunut kipeästi matkailualaan, ja majoituspalvelut kuuluvat suurien kärsijöiden joukkoon. Talouselämä haastatteli Stordalenia maaliskuussa pian koronatilanteen kriisiytymisen jälkeen.

”Juuri nyt tärkeintä on huolehtia työntekijöistämme, heidän terveydestään, sekä asiakkaista. Toivotaan parasta, varaudutaan pahimpaan”, Stordalen kommentoi silloin ja arveli, että pahin on vielä edessä.

Lue seuraavaksi:

Tarkennus 26.7.2020 kello 14.45. Uutiseen tarkennettiin, että Kämp-kauppa koski hotellitoimintaa.