Vaalirahakohusta tunnetun Nova-yritysryhmän johto saa kovat tuomiot konkurssi- ja lahjusrikoksista. Kovimman tuomion, kuusi vuotta vankeutta, saa Arto Merisalo.

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut Merisalon törkeistä velallisen epärehellisyysrikoksista, törkeistä kirjanpitorikoksista, törkeästä lahjuksen antamisesta, lahjuksen antamisesta, rekisterimerkintärikoksesta sekä kirjanpitorikoksesta.

Toinen yhtiön johtohahmo Tapani Yli-Saunamäki on tuomittu muun muassa törkeistä velallisen epärehellisyysrikoksista, törkeistä kirjanpitorikoksista sekä törkeästä lahjuksen antamisesta kolmen vuoden ja kuuden kuukauden vankeusrangaistukseen. Merisalo ja Yli-Saunamäki on määrätty vangittaviksi heti.

Pauli Hakala on tuomittu törkeistä velallisen epärehellisyysrikoksista ja törkeistä kirjanpitorikoksista sekä liiketoimintakiellon rikkomisesta neljän vuoden vankeusrangaistukseen. Aija Merisalo on tuomittu törkeistä velallisen epärehellisyysrikoksista ja törkeistä kirjanpitorikoksista kolmen vuoden vankeusrangaistukseen.

Käräjäoikeus perustelee Nova-johdon kovia tuomioita sillä, että rikoksilla on aiheutettu yhtiöiden velkojille noin viiden miljoonan euron vahingot. Syytetyt kiistivät syyllisyytensä.

Kansanedustaja Ilkka Kanerva puolestaan on saanut ehdollisen vankeustuomion tapaukseen liittyvästä lahjusjutusta.