Perussuomalaiset Nuoret on raivostunut nuorisojärjestöjen saamista tuista. Nuorisojärjestö haki Opetus- ja kulttuuriministeriöltä nuorisotyön avustusta 230 000 euroa, mutta sai vain 15 000 euroa eli saman verran kuin viime vuonna.

- Perussuomalaiset kasvatti viime eduskuntavaaleissa valtavasti kannatustaan. Eikö sillä ole ajankohtaista yhteiskunnallista merkitystä? Jäsenmäärämme tuplaantui ja puolueella on eduskunnan nuorin kansanedustaja. Eikö se ole nuorten sosiaalista vahvistamista, Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtaja Simon Elo kysyy tiedotteessa.

Perussuomalaiset nuoret toteaa, että tuista lopullisesti päättänyt kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki jakoi Vasemmistonuorille 318 500 euroa, Pioneerien Liitolle 347 000 euroa ja Vasemmisto-opiskelijoille 1500 euroa.

Ministeri Arhinmäen mukaan yksi selkeä avustuksen peruste on nuorisolaista löytyvä monikulttuurisuuden edistäminen, eikä tukea pidä antaa järjestölle, joka ei ilmaise kantaansa tähän kysymykseen selkeästi.

- Virallinen valvoja Paavo Arhinmäki pyörittää hävytöntä tukirulettia, jonka pääviesti on selvä - toisinajattelijat, teille ei valtiontukea tipu eikä lirise, Simon Elo kritisoi.

Nuorisojärjestöjen tuista päättävän arviointi- ja avustustoimikunnan puheenjohtaja Tuomas Nurmela on vastannut Perussuomalaisten Nuorten kritiikkiin. Lue lisää tästä.