Oppositiopuolue SDP:tä edustava nuorisopoliitikko ja järjestöaktiivi Lassi Jääskeläinen ehdottaa Puheenvuoro-blogissaan uutta ”kampanjaa” äärinäkemyksiä levittävää MV-sivustoa vastaan.

Demariopiskelijoiden puheenjohtaja Hanna Huumonen aloitti hiljattain kampanjan, jonka tarkoituksena on saada mainostajat vetäytymään sivustolta. Suurten puolueiden nuorisojärjestöt perussuomalaisia nuoria lukuun ottamatta ovat ilmaisseet tukensa kampanjalle. Perussuomalaisten nuorten puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen on kertonut Uudelle Suomelle, että myös PS-Nuoret tuomitsee sivuston. Tynkkynen kuitenkin totesi järjestön jättäytyneen pois boikotista, koska ei halua antaa julkisuutta sivustolle.

- Tynkkynen nähnyt mainosboikottia toimivana keinona MV-lehden lopettamiseksi. Tynkkynen onkin valitettavasti aivan oikeassa siinä, että toiminta jatkuu vielä mainostulojen laskettua, Lassi Jääskeläinen kirjoittaa.

- Kuitenkin on olemassa keino, jolla MV-lehti saadaan vähintäänkin kuriin tai kokonaan lopetettua. MV-lehden toiminta nimittäin ei ole lain mukaista, vaan MV-lehti tehtailee rikoksia lähes uskomattomalla tahdilla. Rikokset ovat pääsääntöisesti kunnianloukkauksia, mutta monet artikkelit täyttävät myös selkeästi kiihoittamisen kansanryhmää vastaan kriteeristön, ja on mahdollista, että MV-lehdellä ei ole lainmukaista rahankeräyslupaa keräämiinsä lahjoituksiin. Vaikka MV-lehti toki toimii osittain Espanjasta käsin, tämä ei silti tee siitä kokonaan haavoittumatonta näiltä osin, Jääskeläinen jatkaa.

Jääskeläisen mielestä nykyisin suomalaisessa keskustelukulttuurissa on mahdollista lähes mikä tahansa muun muassa siksi, että julkisuuden henkilöt eivät imagotappion pelossa uskalla tehdä rikosilmoituksia kunnianloukkauksista.

- Tämän vuoksi, jotta edes saisimme MV-lehden jollain asteella kuriin ja saisimme edes hiukan korjattua suomalaista keskustelukulttuuria, on tavallisten kansalaisten ja julkisuuden henkilöiden aktivoiduttava. Tavalliset kansalaiset voivat vaikuttaa keskustelukulttuuriin tekemällä rikosilmoituksen toiminnasta, joka on muu kuin asianomistajarikos, ja julkisuuden henkilöt ilmoittamalla itseensä kohdistuvista törkeistä kunnianloukkauksista voisivat osaltaan estää keskustelun törkeimmät olomuodot, Jääskeläinen kirjoittaa.

- Vetoankin kaikkiin kansalaisiin ja julkisuuden henkilöihin, tehkää rikosilmoitus teihin kohdistetusta kunnianloukkauksesta, tai kun näette joukkotiedotusvälineessä julkaistun jutun, joka täyttää kiihoittamisen kansanryhmää vastaan kriteerit. Jos tekisimme tämän joukolla, MV-lehti ei ainakaan voisi jatkaa nykyistä toimintaansa, ja todennäköisesti joutuisi lopettamaan toimintansa oikeudenkäyntien ja rangaistusten tuoman taloudellisen taakan vuoksi, Jääskeläinen arvelee.

LUE LISÄÄ: MV-boikotti leviää – ”Valheilla rahastamisen on loputtava”