Eurokriittisen Telegraph-lehden taloustoimittaja Ambrose Evans-Pritchard pitää Kreikalta vaadittavia taloustoimia ja maan jäsenyyttä eurossa julmana tekona.

Kreikan työttömyysprosentti kohosi elokuussa 25,4:ään ja samaan aikaan maan nuorista 58 prosenttia on työttöminä. Maan talous supistuu jälleen ensi vuonna 4,5 prosenttia, Evans-Pritchard luettelee.

- Vaikka euromaat onnistuisivat välttämään Kreikan eron eurosta, onko se enää edes tavoiteltava asia? Olen sitä mieltä, että Kreikan pitäminen väkisin eurossa on julmuutta, Evans-Pritchard kirjoittaa blogissaan.

Erityisesti nuorityöttömyys häiritsee toimittajaa. Työuran aikaiset vuodet määrittelevät vuosiksi ja vuosikymmeniksi eteenpäin ihmisen tulot ja menestyksen urallaan, joten nyt jatkuva nälkäkuuri Kreikassa uhkaa lamaannuttaa kokonaisen sukupolven tulevaisuuden.

- Onko mitään järkeä päästää 58 prosenttia nuorista kahviloihin purkamaan vihaansa? Jos heillä ylipäätään on varaa siihen kahviin, Evans-Prichard kirjoittaa.

Kreikan keskiviikon mielenosoitukset alkoivat kirjoittajan mielestä muistuttaa jo hyvin läheisesti sissisotaa. Evans-Prichard kysyy, kuinka pitkä matka tästä on enää koko poliittisen järjestelmän murtumiseen.