Jääkiekkoliitto tiedotti maanantaina Antti Pennasen valmentavan Suomen alle 20-vuotiaiden jääkiekkomaajoukkuetta 2020-22. Pennanen astuu pestiinsä vuoden kuluttua, kun Raimo Helmisen yksivuotinen pesti päättyy.

Tällä hetkellä Pennanen valmentaa HPK:ta.

– Tämä on jälleen hieno osoitus siitä, että HPK:sta matkataan kiekkomaailman huipulle edelleen myös valmennuspuolella. Me HPK:ssa tosin ihmettelemme Jääkiekkoliiton kiirettä julkaista sopimus kesken Liiga-kauden, HPK:n toimitusjohtaja Antti Toivanen kommentoi seuransa tiedotteessa.

Pennanen toimi 2015-16 Nuorten Leijonien apuvalmentajana, kun Suomi voitti kotikisoissaan MM-kultaa. Silloin päävalmentajan pestissä oli Jukka Jalonen.

Tulevasta päävalmentajapestistään Pennanen on innoissaan.

– On hienoa päästä mukaan kehittämään suomalaista jääkiekkoa ja nuoria pelaajia. Turnausvalmentamisen ohella iso osa työstä tapahtuu seurakentällä, mikä motivoi minua suuresti. On myös hienoa päästä täysipainoisesti mukaan kansainvälisen huippukiekon ytimeen, Pennanen ennakoi hieman yli vuoden päästä alkavaa tehtäväänsä.

Pennanen valmentaa Nuoria Leijonia 2020-21 Kanadassa ja 2021-22 Ruotsissa pelattavissa nuorten MM-kisoissa. Raimo Helminen on penkin päässä ensi kaudella Tshekissä pelattavassa MM-turnauksessa.

Nuoret Leijonat tällä kaudella MM-kultaan valmentanut Jussi Ahokas on tiettävästi siirtymässä KooKoon valmentajaksi.