Jääkiekon SM-liigan mestaruus ratkeaa tänä vuonna vasta seitsemännessä finaalissa. HPK siirsi ratkaisun lauantaina Oulussa pelattavaan otteluun voitettuaan Kärpät torstaina Hämeenlinnassa 1-0.

Kun vain yksi maali ratkaisee, on sankarina silloin tietysti nollapelin torjunut maalivahti. HPK:n veräjänvartija Emil Larmi on tämän kauden sensaatio. Hän pysäytti Kärpät torstaina 27 torjunnallaan.

Ottelun ainoa maali syntyi Kärppien runkosarjan tehotykin Ville Leskisen virheestä. HPK pääsi Leskisen mokan myötä hyökkäykseen ja Valtteri Puustinen sivalsi voittomaalin.

Larmilla ja Puustisella on kokemusta mestaruuksista. Larmi toimi 2016 Nuorten Leijonien MM-kultajoukkueen kolmosmaalivahtina. Puustinen oli puolestaan viime tammikuussa voittamassa Nuorissa Leijonissa MM-kultaa Vancouverissa.

Ennätysmyöhään päättyvälle Liiga-kaudelle saadaan sinetti lauantaina Oulussa. Kärpät ja HPK pelaavat silloin ”game sevenin”

Mestaruutta puolustava Kärpät metsästää yhdeksättä Suomen mestaruuttaan. HPK hakee toista mestaruuttaan. Ainoan kerran HPK on juhlinut mestaruutta 2006.