Ravintolapäivä nykymuodossaan loppuu ja jatkossa vietetään vain kerran vuodessa Ravintolapäivän syntymäpäivää, tiedottavat perustajat. Tiettyjen ravintolapäivien sijaan perustajat haluavat kannustaa ihmisiä perustamaan pop up -ravintoloita vuoden jokaisena päivänä.

– Vaikka iso yhteinen ruokakarnevaali on mahtava tapahtuma, ei se kuitenkaan enää palvele Ravintolapäivän alkuperäistä tarkoitusta. Halusimme näyttää, että pop-up-ravintolan avaaminen on mahdollista, minne tahansa, milloin tahansa. Tällä hetkellä neljä kertaa vuodessa avautuu maailmanlaajuisesti valtava määrä pop-up-ravintoloita, mutta muulloin vain muutamia. Ravintolapäivä on muodostunut poikkeustilaksi, vaikkei se eroa millään tavalla muista päivistä. Ravintolapäivä ei ole koskaan kysynyt - eikä saanut - mitään erityislupia tai poikkeuksia. Kaikki Ravintolapäivän ravintolat on mahdollista toteuttaa minä päivänä tahansa. Siksi tästä lähtien jokainen päivä on Ravintolapäivä, sanoo tapahtuman perustajiin kuuluva Timo Santala tiedotteessa.

– Tulevaisuudessa juhlistamme Ravintolapäivän syntymäpäivää kerran vuodessa, aina toukokuun kolmas lauantai. Silloin jokapäiväinen Ravintolapäivä tiivistyy suureksi, yhteisölliseksi ruokakarnevaaliksi, joka täyttää kadut, puistot ja kodit pop-up-ravintoloista ja niistä nauttivista asiakkaista, Santala sanoo.