Veikkauksen hallituksen puheenjohtaja Olli-Pekka Kallasvuo arkistokuvassa.Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi

Valtionyhtiö Veikkauksessa on pantu liikkeelle laaja muutosohjelma, kertoivat omistajaohjausministeri Sirpa Paatero (sd) ja Veikkauksen hallituksen puheenjohtaja Olli-Pekka Kallasvuo tiedotustilaisuudessa torstaina.

Paateron mukaan valtio-omistaja on käynyt yhtiön johdon kanssa keskusteluja ”vastuullisuuden lisäämisen tarpeesta”. Tällä viikolla asiassa on tehty päätöksiä, joiden pohjalta on syntynyt seitsemän kohdan ohjelma.

LUE LISÄÄ: Näkemiin, helpot 2000 €/kk: Veikkaus heitti kaikki poliitikot ulos hallituksestaan

Kallasvuon mukaan lista sisältää ”tarkennuksia, selvennyksiä, selviä muutoksia”. Toimia ovat muun muassa:

– Veikkauksen strategian selventäminen

– Vastuullisuusohjelman päivittäminen

– Markkinoinnin linjauksien päivittäminen ja markkinointipanostuksien vähentäminen: Veikkauksen mainontaan asetetaan sekä laadullisia että määrällisiä rajoitteita

– Hajasijoitettujen peliautomaattien pakollisen tunnistautumisen aikaistaminen. Siirtymä aloitetaan välittömästi, mutta tunnistautuminen tulee käyttöön asteittain. Vuoden 2022 alussa koko peliautomaattikanta on tunnistautunutta

– Peliautomaattien määrä vähenee merkittävästi. Yli 3000 automaatin vähennys suunnitelmissa (Veikkauksella on nykyisin kaikkiaan noin 18 500 rahapeliautomaattia ympäri Suomen)

– Yhtiön johdon palkitsemisjärjestelmän täydentäminen jo tänä vuonna vuoden 2019 palkkioiden osalta

Kallasvuo kertoi, että mainonnan osalta ”tietyt markkinointitoimet lopetetaan kokonaan ja samalla markkinoinnin kokonaismäärää vähennetään merkittävästi”. Esimerkiksi digitaalisia pelejä mainostetaan jatkossa vain digitaalisessa ympäristössä.

Kallasvuo varoitti, että toimenpiteet tulevat vaikuttamaan merkittävästi Veikkauksen kansalaisjärjestöille tulouttamaan tuottoon.

Kallasvuo perusteli muutoksia sillä, että Veikkaus ei voi toimia laajan kansalaismielipiteen vastaisesti.

”Veikkauksen on ansaittava olemassaolonsa ja legitimiteettinsä joka päivä.”

Sirpa Paateron mukaan myös Veikkauksen hallituksen kokoonpanoon on tulossa muutoksia. LUE LISÄÄ: Näkemiin, helpot 2000 €/kk: Veikkaus heitti kaikki poliitikot ulos hallituksestaan

LUE MYÖS:

Veikkauksen hallitus ryhtyi toimiin: Yhtiölle perustetaan eettinen neuvosto – Johdon palkitsemiseen uusi mittari, vastuullisuus

Täystyrmäys Suomen Veikkaus-järjestelmälle: Ristiriitainen, sekaisin ja tuhoon tuomittu – ”Veikkaus vie ja muut vikisee”