Oppositiopuolueiden kokoomuksen ja perussuomalaisten kansanedustajat syyttävät rajulla tavalla hallitusta salailusta al-Holin leirin suomalaisten tapauksessa.

”Onhan tämä käsittämätöntä, että koronapandemian poikkeustilannetta käytetään keppihevosena al-Hol-naisten tuomiselle vaivihkaa Suomeen. Häikäilemätöntä toimintaa maan hallitukselta! Ilman apuja naiset eivät olisi tänne päässeet”, kokoomuksen Mia Laiho ryöpyttää.

”Niin vain Al-holin aikuisia tuli Suomeen. Virallisen tiedonannon mukaan Turkin kautta, jonne he olivat itse päässeet karkaamaan leiriltä. Kuinka uskottavaa on, että nämä ihmiset pääsevät leiriltä Turkkiin ja sieltä Suomeen ilman ulkoministeriön ja erityisedustajan apua?” perussuomalaisten kansanedustaja Mari Rantanen kirjoittaa blogissaan.

LUE MYÖS:

Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr) kertoi tänään maanantaina, että suomalaisviranomaiset ovat auttaneet al-Holin leiriltä lähteneitä perheitä vasta sitten, kun nämä olivat ylittäneet Turkin rajan.

Haavisto sanoi perjantaina Ilta-Sanomissa, ettei Suomella ole nopeaa keinoa auttaa al-Holissa olevia suomalaisia.

”Ulkoministeri Haavisto antoi vielä perjantaina haastattelun, jossa toteaa ettei leiriltä pääse ulos lähinnä siksi, että kurdihallinto haluaa luoda oikeusjärjestelmän, jossa terrorismiin syyllistyneet tuomittaisiin paikan päällä. Tulee väkisinkin vaikutelma, että Haavisto hämäsi kansaa”, Rantanen syyttää.

Ulkoministeriö on todennut, ettei suomalaisviranomaisten tiedossa ole, miten suomalaiset ovat päässeet pois al-Holin leiriltä.

Hallituspuolueissa puhutaan lasten edusta, mutta hallituskumppaneiden kesken on nähtävissä selvä ero retoriikassa.

LUE TARKEMMIN ANALYYSISTA: