Julkisuudessa vellova kohu Postin pääjohtajan suurista tuloista on johtanut sanailuun myös Antti Rinteen (sd) hallituksen sisällä.

Kunta- ja omistajaohjausministeri Sirpa Paatero (sd) muistuttaa, että palkkioista on linjattu keskustan johdolla edellisessä hallituksessa.

”Edellinen omistajaohjauksen periaatepäätös tehty keskustan johdolla, jossa palkkioista linjattu”, hän kirjoittaa Twitterissä.

Paateron kommentti on vastaus elinkeinoministeri Katri Kulmunille (kesk), joka linjasi lauantaina, että erityisesti valtionyhtiöiden täytyy näyttää suuntaa kohtuullisuudessa ylimmän johdon palkitsemispolitikassa.

Kulmuni totesi lauantaina myös, etteivät suurituloisimpien yritysjohtajien ansiot ja eläkeohjelmat ”mitenkään vastaa suomalaisten oikeudentajua”.

Lue tarkemmin: Katri Kulmuni ärähtää yritysjohtajien palkoista: ”Vääjäämättä mieleen tulee ahneus”

Sirpa Paatero kommentoi perjantaina Demokraatille, että Postin osingonjakoa ja bonuksia pitäisi mahdollisesti tarkastella.

Lue myös: Demokraatti: Ministeri Paatero ottaisi Postin palkkiot ”mahdollisesti” tarkasteluun – ”Tilanne on vaikea”

Perjantaina julki tulleiden tietojen mukaan Postin pääjohtaja Heikki Malinen tienasi viime vuonna 987 764 euroa. Jos summan jakaa 12:lla, Malisen kuukausipalkaksi tulee 82 100 euroa. Postityöntekijän keskipalkka kuukaudessa puolestaan on Oikotien Palkkavertailu-palvelun mukaan noin 2 100 euroa.

Kohua on kuumentanut se, että Posti ilmoitti torstaina yli 700 työntekijän työsopimusten siirtyvät Medialiiton ja Teollisuusliiton jakelua koskevan halvemman työehtosopimuksen työsopimuksen piiriin.

”Työehtoshoppailu pitää kieltää myös. Nyt posti hakee itselleen pakettiliiketoiminnassa kilpailijoitaan paljon halvempia työehtoja. Sen kilpailijat eivät ole medialiiton jäseniä pakettiliiketoiminnassa vaan kuljetusyrityksiä kuten matkahuolto”, Rautatiealan Unionin puheenjohtaja Tero Palomäki vastaa Paaterolle Twitterissä.

Lue lisää:

Strategisti: ”Postin pääjohtaja tekee samaa virhettä, minkä vuoksi Fortumin toimitusjohtaja joutui jättämään tehtävänsä”

Professori älähti Postin pääjohtajan 82100 €:sta: ”Vain idiootin mielestä kyse on kateudesta”