Helsingin Rautatientorilla ja Hakaniemessä tiistaina JHL:n lakkoa tukemassa ollut Sini Auvinen sanoo poliisin käyttäneen muun muassa pippurivaahtoa tilanteen rauhoittamiseksi. Hän syyttää poliisia muutenkin kovaotteisesta toiminnasta.

- Passiivista vastarintaa tehneitä mielenosoittajia retuutettiin ja väänneltiin. Kiinniotettuja potkittiin selkään, näiden käsiä väänneltiin ja useita poliiseja oli polvillaan yhden mielenosoittajan päällä. Sama jatkui Hakaniemessä, hän kirjoittaa Puheenvuoron blogissaan.

Hakaniemessä poliisi käytti Auvisen mukaan myös pippurivaahtoa ainakin yhdessä tapauksessa.

-Kun mielenosoittajat alkoivat torilla huutaa iskulausetta ”Suomen poliisi, porvarin kätyri” yksi poliiseista hermostui ja kaivoi taskustaan pienen säiliön. Poliisi ravisti säiliötä ja yritti suihkuttaa yhtä mielenosoittajaa silmille. Säiliö oli kuitenkin viallinen, eikä ulos tullut vaahto tavoittanut kohdettaan. Tästä silmin nähden harmistuneena poliisi hieroi vaahdon hanskaansa ja pyyhki nauraen hanskan yhden mielenosoittajan kasvoille, sekä työnsi sormet tämän henkilön suuhun, Auvinen kirjoittaa.